Реклама / Ads
1| 9047 |30.05.2014 ХРАНА И ВИНО

Зелените немски неденички подлудиха света

.
Майстори-кулинари от Горна Бавария изобретиха нов вид наденица. Прибавяйки към традиционните бели баварски колбаси японски зелен чай на прах, те са създали деликатес с необичаен зелен цвят.Светът полудя по зелената вкуснотия.
 

Историята на продукта е следната - след кратък престой в Япония, Вернер Гроп станал голям фен на зеления чай на прах матча. В Германия заедно с приятеля си Маркус Хинтербергер решили да проверят какво се случва, ако добавят малко от японския прах в мляното месо, приготвено по традиционна баварска рецепта. Така се получили зелените пикантни колбаси, които имат горчив вкус и се радват на голяма популярност.

След няколко репортажа по телевизията за смелия кулинарен експеримент започват да валят поръчки не само от местните жители, но и от чужбина - от Швейцария, Великобритания, Франция, Чехия, САЩ и Япония, пише Süddeutsche Zeitung.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7589 |27.05.2014 Сандвич "Роналдо" на мода в Бразилия . 2| 7175 |25.05.2014 Броиха 150 000 долара за бутилка вино на Алекс Фъргюсън . 5| 7137 |20.05.2014 Сандвич със сьомга и акула пане смениха депутатското кюфте . 2| 9380 |18.05.2014 15 храни, които ни предпазват от рак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads