Реклама / Ads
2| 23402 |13.06.2012 ЛАЙФ СТАЙЛ

Интересен гювеч

.
Дойде му времето и на гювеча. Това известно още от времената на Българи от старо време, че и отпреди тях ястие.
 

Какво му е важното тук - зеленчукът да е свеж, месото да е прясно. И, разбира се, да готвите с удоволствие, иначе просто не си струва да хабите продуктите.

Начин на приготвяне
Нарежете картофите на едри парчета, а праза, чушката, моркова и пресния чесън - на ситно. Почистете от дръжките и връхчетата зеления фасул и срежете на две.

В голям тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаното на парчета месо около 10 минути - докато остане на мазнина.

В края на пърженето посолете и подправете с черен пипер и прехвърлете в тава за печене. Долейте още малко зехтин в тигана и запържете картофите, докато омекнат леко. Сложете ги при месото.

В същата мазнина запържете нарязаните на филийки гъби, а след това и патладжана. Разбъркайте добре всички продукти, налейте малко вода или бульон и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 минути.

Преди да извадите, проверете готовността на картофите. В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаните на ситно праз, чушка и чесън. Добавете зеленият фасул и запържете за 10 минути.

Сложете нарязаните на кубчета домати, посолете и подправете с черен пипер. Налейте вода или бульон и гответе под капак около 30 минути - до готовност на фасула.

Подправете с пресен джоджен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2595 |09.12.2025 Звезда от "Сексът и градът" се омъжи на 69 години . 1| 4559 |24.11.2025 Фреди е мъртъв, да живее Фреди . 1| 5858 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 5690 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads