Реклама / Ads
Frognews
0| 2607 |25.10.2019

ВИСОКИ ДОХОДИ В МОДЕРНА И ЗДРАВОСЛОВНА СРЕДА ЗА ВСЕКИ, гарантират Петър Паунов и Коалиция – с №67

.
ИКОНОМИКА НА ПО-ВИСКОНА СКОРОСТ И ЗНАЧИТЕЛЕН РЪСТ НА ДОХОДИТЕ ВЪВ ВСЯКО КЮСТЕНДИЛСКО СЕМЕЙСТВО Като резултат от съвместната ни работа и взаимните усилия с нашите съграждани, вече посрещаме нови български и чуждестранни инвеститори от Германия, Швеция, Италия, Дания и други страни.

Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да изгради индустриална зона и модерен бизнес център със споделено офис пространство в областта на IT сектора, финансовите технологии, дигитални изкуства и компютърната анимация и други интерактивни дейности, На разгъната застроена площ 4 500 - 7 000 квадратни метра се създава възможност за разкриване на от 250 до 500 работни места. В съоръжението се предвижда да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и необходимият брой паркоместа за велосипеди, мотопеди и автомобили.

 

МИЛИОНЕН РЪСТ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ В ПЛАНИСКИЯ, СЕЛСКИЯ, БАЛНЕО И СПА ТУРИЗМА

След постигнатото решение Кюстендил да стане част от Програмата за развитие на селските региони, с помощта на европейските средства, ще се разширят възможностите за инвестиции в развитието на туризма.

Осоговската планината е с одобрен устройствен план. С влизането му в сила, могат да започнат новите инвестици в изграждането на нови хотелски бази и увеличаване на съоръженията за зимния туризъм.


.

ГАРАНТИРАНА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА ЗА ВСЕКИ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПРЕРАБОТВАТЕЛИ

 Голямата крачка, която ще направи Кюстендил през следващата година – в началото на новия програмен период, е това, че населените места от общината ще бъдат включени в Програмата за развитие на селските региони и мерките по тази програма ще станат достъпни и за общината, както за подобряване на инфраструктурата, така и във връзка с осигуряването на субсидия за всеки земеделски производител, и като възможност всеки да получи необходимата техника за отглеждане на своята качествена продукция, и по отношение на инвестициите в нови преработвателни мощности.“ Ключовата задача за следващото лято е повече от 10 000 тона нова земеделска продукция в региона да може да бъде преработена и изкупена на по-висока цена.

 

КЮСТЕНДИЛ САНИРА НАЙ-ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО

Темата за енергийната ефективност е ключова, защото санирането води до сериозно спестяване на разходи – както обществени, така и за всяко семейство. Кюстендил ще бъде общината, която най-усърдно ще настоява за продължаване на националната програмата за саниране.

 

Кюстендил има най-голямо основание да настоява програмата да продължи, защото е най-хубавата визитка на това саниране. Защото, освен че до момента нямам нито едно оплакване от сградите, които са санирани, цената тук е в пъти по-ниска, отколкото е в национален мащаб.

 

РЕВОЛЮЦИОНЕН ХОД В БОРБАТА С ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА

За да възроди традицията в използването на минералните води за лечението на безплодие и да се върне славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното: да се създаде възможност на всички, които имат репродуктивни проблеми, да се възползват от това лечение, се създава фонд за лечение на стерилитет.

 

В битката с демографската криза и в помощ на младите хора от община Кюстендил, ще се създаде фонд, от който ще се дава еднократна подкрепа от 200 до 2000 лева за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така, едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование.

 

МЛАДИТЕ ХОРА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ЧИСТИ ГРАДОВЕ С ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ

Младите хора вече предпочитат живота в чисти градове с добро образование, с развита културна и екологична инфраструктура. Най-важният приоритет винаги е бил да се създаде такава среда за младите хора, да имат възможност да учат, да се реализират тук, да отгледат децата си в Кюстендил.


.
За Община Кюстендил децата, осигуряването на здравословна среда за тяхното отглеждане и възпитание винаги са били основен приоритет. Положени са огромни усилия през последните години за благоустрояване на всички детски градини и училища, за изграждането на спортни и детски площадки, на паркове и градинки, на достъпна инфраструктура и видеонаблюдение за сигурността на обществените места.

Основен акцент и в сегашната програма са отново младите хора на Кюстендил.

 

Приоритетът в развитието на образователната система е в училищата на Кюстендил да започнат да се обучават учениците и според личните си предпочитания за своето бъдеще, и спрямо потребностите на бизнеса в общината и пазара на труда. Така и децата ще имат възможност за реализация, а местната икономика ще има образовани кадри.

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ: В КЮСТЕНДИЛ СЕ ВЪВЕЖДА АНТИКОРУПЦИОННА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА

 От следващата учебна година в училищата на Кюстендил ще бъде въведена образователна програма „Не на корупцията“. Кюстендил е първата българска община, която включва в образователната система възпитанието в липса на толерантност към всяко нарушение на етичните норми.

 

За пръв път в Европа тази програма е въведена в Австрия, техният модел е проучен и в момента се адаптира от екипа на Община Кюстендил. Най-вероятно обучението ще започва от 7-и клас.

 

Всички, независимо от възрастта, от ранно детство сме част от обществото и всеки има нужда да получи такова знание, за да функционира тази общност добре. Така всеки, първо в

 

.

МОДЕРНА И ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА ВСЕКИ КЮСТЕНДИЛЕЦ

Планира се изграждането нов модерен екопарк на треиторията на града, с паркови зони, детски и спортни площадки и с много място за развлечение и зелени площи.

Стремежът на Петър Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е чистата и здравословна среда да се пренесе във всеки един от кварталите на Кюстендил, за да може тази модерна и екологична инфраструктура да бъде осигурена и в малките население места.

 

ПОДЗЕМНИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СМЕТ В КЮСТЕНДИЛ И СЕЛАТА

Промяна на системата за сметосъбиране и сметоизвозване, предлага Петър Паунов. Проектът предвижда да подмяна на  сегашните контейнери и кофи с 3-кубикови подземни контейнери, които, ще имат по-добра вместимост, няма да заемат значителен обем над земята и ще се ограничи разпиляването на боклука.

Предвижда се цялостна програма за сметосъбиране – разделно и екологично, за да получат кварталите съвсем различен. В малките населени ще бъдат създадени компостери, където зеленият отпадък да може да се превърне в естествен тор.

 

СУБСИДИИ ЗА АВТОБУСИ И ТАКСИТА

 Разработени са комплекс от мерки във връзка с пътната безопасност. Общината ще субсидира лицензирани автобусни линии и таксиметрови компании, за осигуряване на достъпен и екологичен транспорт, за да се постигне достъпен, удобен и екологичен транспорт, ,да се избегнат задръстванията и да се щадим цялостната инфраструктура – пътни настилки, тротоари и зелени площи.

 

Предвиждат се субсидии както за таксиметровия превоз, така и вътрешно градски автобусни линии. Субсидията ще дойде от икономиите, които ще се реализират от налагащите се непрекъснати ремонти на разрушени настилки, изпочупени тротоари и увредени градинки.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Клисарова предлага решение за справяне с бездомните животни във Варна 1| 2457 |25.10.2019 . Радина Банкова: Трбява да има прозрачност при харченето на парите на хората 0| 2538 |25.10.2019 . Корнелия Нинова: Вие сте работодатели на властта, а не обратното 0| 2489 |25.10.2019 . Момчил Неков: Целта ми е младите хора да остават и да се връщат в Силистра 0| 2485 |25.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ