Реклама / Ads
2| 5214 |27.08.2007 НОВИНИ

10 арестувани за убийството на Анна Политковска, докладват на Путин

.
Десет души са арестувани по заповед на главния прокурор на Русия Юрий Чайка за убийството на руската журналистка Анна Политковска. Това е станало късно снощи и рано тази сутрин.
 
Веднага след това Чайка е докладвал лично на президента Владмир Путин за акцията. Задържаните са уличени, че са замесени в организирането и извършването на атентата срещу известната сътрудничка на изданието „Новая газета", съобщи за Frognews.bg Марина Сосучова от Москва.

„Напреднахме много по това трудно и с голям обществен интерес дело", съобщи пред журналисти главният прокурор. Той е категоричен, че събраните доказателства дават основание да се вярва, че до седмица-две срещу арестуваните ще бъдат повдигнати обвинения за извършването на тежкото престъпление.   

Според запознати Московският градски съд е издал разрешение за 8 ареста. Говорителката на съда Анна Усачова обаче не уточни защо има допълнително още двама души в ареста. „Нещата са много сериозни и се разнищват с голяма скорост", категорична бе тя.

На свой ред шефът на следствието Александър Бастрикин също изрази оптимизъм, че случаят се разплита като на кино и се събират много силни доказателства за организацията на убийството на Политковска.

Световноизвестната руска журналистка беше убита в дома си на московската ул. „Лесная" през октомври 2006 г. Съседка е открила тялото й асансьора на сградата в 17,10 ч. Извиканите милиционери намерили в кабината пистолет „Макаров" и четири гилзи.

Следствието разполагаше със записа от камера за външно наблюдение. Часове след атентата вече се издирваше облечен в черно слаб висок млад мъж.

Политковска е известна с публикациите си за войната в Чечня, както и с острите си критики срещу президента Путин и неговото обкръжение. Тя е била заплашвана многократно, заяви тогава нейният главен редактор Дмитрий Муратов. Frofgnews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5883 |27.08.2007 Нов скандал с Комисията за защита на личните данни, изтекъл й срока . 0| 4993 |27.08.2007 Поамериканчиха "Сако от велур" под заглавие "Baaahhh!!!" . 0| 5172 |27.08.2007 Древна Олимпия в пламъци . 0| 4981 |27.08.2007 И нашата черга пламти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads