Реклама / Ads
3| 4585 |13.01.2016 НОВИНИ

108 души арестувани при мащабна полицейска акция

.
В резултат на засиленото полицейско присъствие в страната за денонощието се отчита рязък спад на извършените престъпления, обяви заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров по време на брифинг, на който беше оповестена информация от проведената специализирана полицейска операция на територията на страната, предаде Фокус.
 
Операцията, която е по разпореждане на зам.-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев, е започнала в 18.00 часа на 12 януари и ще продължи до понеделник – 18 януари. В нея участва целият униформен и оперативен състав от областните дирекции с придадени сили от дирекция "Жандармерия". Основната идея на операцията е да се направи анализ на средата за сигурност, като основният акцент е в малките населени места и там, където е по-слабо полицейското присъствие.

Задачите, поставени пред униформените служители, са проверка на превозни средства, издирване на оперативно интересни лица, установяване на места, където е възможно настаняване на незаконно пребиваващи мигранти. До момента са проверени 4508 души и 2 455 автомобила. По Закона за МВР в полицейските арести са задържани общо 108 лица. Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 е обявен за издирване, други 21 за извършени различни престъпления, а 19 за различни криминални регистрации. Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни. 108-те са задържани за грабежи, кражби, хулиганства. В хода на операцията е задържан извършителят на побоя над семейството в Търговище – семейство Мехмедалиеви. Той е на 33 г. от Стара Загора и е криминално проявен, с 4 присъди.

По време на брифинга заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Константин Димитров коментира убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов, като посочи, че се проверяват няколко версии, както и допълнителни факти и обстоятелства по отношение на самите убити. По думите му, вероятната причина и при двете убийства е финансов мотив, въпреки че те не са свързани помежду си. В момента се прави финансов профил на фирмите и на двамата. Константин Димитров не каза за колко конкретно фирми става въпрос, но в случая на Стоименов са над 10, за Антов – под 5. За момента няма информация нито един от двамата да е бил изнудван.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4436 |12.01.2016 Полицейска операция тече в София . 0| 5054 |30.12.2015 Арестуваните в Брюксел - араби джихадисти . 3| 4253 |16.12.2015 Осем от арестуваните митничари с болно сърце . 9| 4545 |13.12.2015 33-ма станаха арестуваните митничари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads