Реклама / Ads
0| 3019 |23.08.2021 НОВИНИ

10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“ в Столична община

.
Източник: БГНЕС
Общо 1563 ваксини срещу COVID-19 са поставени през почивните дни в „зелените коридори“, организирани от Столична община. В сравнение с предходния уикенд, когато бяха 1466, се наблюдава ръст с около 10%. Това съобщи пред БГНЕС зам.-кметът на Общината Дончо Барбалов.
 

„Интересна е статистиката, която наблюдаваме в последните седмици. Докато процентът на ваксинираните в страната е около 20%, в София е около 30, а в централната администрация на столична община е 40%. Така че виждаме, че всичките тези усилия за ваксиниране, за даване на повече възможности на хората дават своя постепенен резултат“, отбеляза той.

 

Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени над 16 500 дози. През този уикенд имунизация се извършваше в шест изнесени кабинета – в Културния дом в кв. "Дружба" и в пет търговски комплекса – в The Mall, "България Мол", "Парадайс център", "Сердика център" и "Ринг Мол".

 

В работни дни желаещите имат възможност да се имунизират в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени над 15 500 дози.

 

Управителят на ДКЦ-12 д-р Васил Василев посочи, че в тяхното лечебно заведение функционира ваксинационен кабинет от самото начало на ваксинационната кампания и всеки работен ден от понеделник до петък се извършва ваксинация. Днес от сутринта до ранния следобед той каза, че са направени над 50 ваксинации на всички желаещи.

 

„Има дни, в които има по-сериозен интерес, правим повече ваксини като количество, но има и дни, в които тази бройка намалява. За съжаление не може да кажем, че има тенденция във възходяща посока. Надяваме се, ние сме подготвени, имаме достатъчно ваксини, екипите са тук, работят, спазват си работното време. Ние преди бяхме изключително натоварени, имаше опашки от хора, желаещи да се ваксинират, докато сега единици идват и е много по-спокойно“, посочи д-р Василев.

 

Екипите на 12-то ДКЦ обслужват и събота и неделя – Мол Парадайз, Ринг мол и Културния дом в Дружба. Там за този уикенд са направили над 600 ваксини.

 

Продължава и инициативата на Столична община за извършване на имунизация на място при предварителна заявка от предприятия и фирми.

 

„От края на миналата седмица започнахме една малка информационна кампания, където допълнително популяризираме ползите от ваксинацията и лекотата, с която това се случва в София“, каза зам.-кметът.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3237 |12.08.2021 Абсурд! Неваксинираните учители и ученици в Гърция ще се тестват два пъти седмично за Covid . 10| 3046 |09.08.2021 Доц. Ангел Кунчев: Под 40 на сто са преболедувалите и ваксинираните с една или две дози у нас . 20| 4175 |07.08.2021 „Зелените” в ДБ няма да подкрепят проектокабинета на ИТН . 1| 3320 |28.07.2021 До 53% са ваксинираните медици у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads