Реклама / Ads
1| 6197 |28.10.2019 НОВИНИ

11 областни града вече си имат кметове

.
11 областни града от 28 вече си имат избрани кметове. Това показват резултатите от преброяването на над 50 процента от изборните протоколи.
 

В останалите гадове предстоят избори на втори тур следващата неделя. Кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова отново ще мерят сили, тъй като нито една от двете не събра над 50 процента от вота.

 

Фирмата преброител "Информационно обсужване" публикува нови данни към 3 часа, съобщи БНР. 

В Кюстендил печели Петър Паунов издигнат от коалиция СДС, ГЕРБ, ВМРО, Обединени земеделци

В Монтана също печели кандитатът на коалиция СДС, ГЕРБ, ВМРО - Златко Живков.

 
На този етап и кандидата на ГЕРБ в Хасково Станислав Дечев събира малко над половината гласове, но може да се изправи на втори тур срещу Коста Стоев от БСП.

В Търговище кандидатът на ГЕРБ Дарин Димитров събира малко над 50 процента, следван от Хамди Илязов от ДПС с 34,2. Там обработените протоколи към 3 часа тази нощ са 29 процента.

 

В Кърджали при една трета обработени протоколи Хасан Азисот ДПС получава малко над 60 %, Никола Чанев от ГЕРБ е с 25.85%

 

В Пловдив на балотаж ще отидат Здравко Димитров от ГЕРБ - 35.68% и Славчо Атанасов Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)“ със 17.68%.


Една четвърт са обработените протоколи в Плевен. Независимият Георг Спартански води с 39.2 на сто, на балотаж ще се състезава за кметският стол със вторият Мирослав Петров от ГЕРБ. 

 

В Ловеч балотажът засега се очертава между ГЕРБ и ВМРО - Корнелия Маринова срещу Виктор Стойчев.

 

В Благоевград на втори тур отиват Атанас Камбитов от ГЕРБ и независимия Румен Томов.

В Пазарджик издигнатият от Новото време Тодор Попов ще се състезава или срещу Благо Славов, кандидат на коалиция БСП , Земеделски народен съюз, Партия на зелените и други формации, или срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов, които са с близки резултати на този етап.

 

И в Смолян се очертава провеждането на втори тур за избор на кмет. При 42 процента обработени протоколи в ОИК, кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов води с малко над 36 процента, втори е Стефан Сабрутев от БСП, който засега събира 23.7 на сто

В Ямбол на този етап води Валентин Ревански от ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ с 39 процента, втора е Катя Георгиева от БСП с 21,91 на сто. 

 

При обработени една четвърт от протоколите в Хасково, кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев води с 52,3 процента, втори е Коста Стоев с резултат от 17.7 на сто.

В Силистра при 64-процентна извадка кандидата на ГЕРБ Юлиян Найденов получава 46,8 на сто, с втори резултат е Момчил Неков от БСП - 29,9 процента.

 

За Шумен обработените в ОИК протоколи са 45% и там води кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов, втори е Венцислав Венков от БСП, към момента разликата между тях е малко над 10 процента.

 

Във Сливен при обработени 21% от протоколите кандидата на ГЕРБ Стефан Радев получава почти 47 на сто от гласовете, основният му опонент е Кольо Милев от БСП с 23.85 на сто.

 

Кандидат на БСП води срещу тези на ГЕРБ при първия тур в Русе Пенчо Милков с 10% пред Диана Иванова. Там са обработени само 15 на сто от протоколите към 3 часа.

В Разград кандидата на БСП Денчо Бояджиев събира над 29%, този на ГЕРБ Валентин Василев почти 22 на сто, при 58% обработени протоколи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6500 |27.10.2019 Изненада! Арестуваният кандидат за кмет на Несебър с двойно повече гласове от опонента си от ГЕРБ . 17| 6497 |27.10.2019 Адв. Елена Гунчева: Тази система повече с бюлетини не може да се събори . 0| 3639 |27.10.2019 Ивелин Николов гласува за повече усмивки и млади хора в Габрово . 0| 3953 |27.10.2019 Проф. Върляков: Гласувах, за да няма разлики между центъра и кварталите и между града и селата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads