Реклама / Ads
0| 3248 |20.06.2022 НОВИНИ

11 протеста блокират София в следващите три дни

.
11 протеста блокират София в следващите три дни. Само за утре в центъра на столицата са предвидени две демонстрации - в подкрепа на правителството на Кирил Петков и с искания за оставката му, организиран от партия “Възраждане”.
 

11 уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“ в периода 21-23 юни са получени в Столична община, съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите. 

 

Пет от заявленията са подадени от сдружения и политически партии – ПП движение “Да, България“, партия “Възраждане“, Българско национално движение ВМРО, сдружение "Толерантност“ и национално движение “Хан Кубрат“. 

 

Останалите 6 са подадени от различни физически лица, съобщават от Столична община. Заявените цели на протестните мероприятия са: срещу смяната на Никола Минчев; в подкрепа на правителството на Кирил Петков; против кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; срещу високите цени на горивата; за компенсации за високите цени на енергоносителите; защита на българския национален интерес в Македония. 

 

Дирекция “Сигурност“ на Столична община е провела разговори с организаторите на всички заявени протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление. Поради факта, че уведомленията са за протести около сградата на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, предприемат нужните мерки за физическо разделяне на противостоящите групи с цел гарантиране на живота и здравето на всички граждани, съобщават от СО. 

 

Мероприятията са съгласувани по следния начин:


На 21 юни:


- от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия срещу правителството на К. Петков.


- от северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестните мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков.


На 22 юни:


- от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия в подкрепа на правителството на К. Петков.


- от северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестните мероприятия срещу правителството на Кирил Петков.


Размяната на местата на протестните мероприятия е съобразно времето на подаване на заявленията.


Във връзка с това Столична община информира, че движението в зоната на пл. "Народно събрание", пл. "Св. Ал. Невски", бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" в участъка от Ларгото до бул. "Васил Левски" ще бъде силно затруднено.


От 21 юни до приключване на протестите се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. "Ал. Невски", пл. "Народно събрание", пл. "Княз Александър I", по ул. "15 ноември" и ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски", а на 22 юни се забранява паркирането по бул. "Дондуков" между бул. "Левски" и ул. "Г. С. Раковски".


От Столична община напомнят, че съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите участниците в тях не могат да носят оръжие или други предмети, които могат да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; граждани, които са в очевидно нетрезво състояние или маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6378 |20.06.2022 /видео/ Хиляди подкрепят кабинета ”Петков”. Двата протеста се събраха пред НС . 0| 3001 |20.06.2022 Май ще вдигат цените на билетчето и картите за градския транспорт в София . 0| 2812 |20.06.2022 Медицинска сестра от детска градина в София е уволнена след сигнал за бито дете . 0| 2867 |20.06.2022 Посланиците на страните от ЕС обсъждат френското предложение за преговорите между София и Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads