Реклама / Ads
8| 21626 |25.06.2017 ЪNDERGROUND

12 политици и министри натопил депутат на US-службите

.
Дванайсет политици, бизнесмени и министри са натопените за корупция, пране на прани и кражби от депутат от ДПС пред американските тайни служби. Въпросните лица народният представител описал като незаконно забогатели, посочил и някои от банките в чужбина, където трупали тайно сметки.
 
Както Фрог нюз вече съобщи, българският политик е „пропял” пред ЦРУ. Той обещал да разкрие схеми за източване на държавата, в които са замесени политици и министри.

Сред имената е и това на премиера Бойко Борисов. Двама от министрите са от предишни кабинети, а двама - от сегашния. Те получавали в продължение на години огромни подкупи, за да си затварят очите за търгове, печелене на обществени поръчки, издаване на лицензи, както и за да не бъдат проверявани определени лица и фирми.

Самият приносител на важната информация от задкулисието също бил замесен в подобни схеми, но с накисването на 12-те смятал да се измъкне със статут на „защитен свидетел”. Информацията е дипломатически източник, пожелал анонимност.

 

Американските спецове обаче не се доверили на българския източник, защото името му било замесено в сътворяването на доклад от МВР и ДАНС преди три години, пълен с неверни данни и манипулационни изводи. Документът бил предоставен на ЦРУ.

 

Американците обаче извършили свои разследвания и разкрили измамата. Например за организатори на мащабна цигарена контрабанда през Турция, Ирак и Сирия и финансиране на терористични организации били посочени едни лица, а се оказали съвсем други, при това политици. Скандалът бил туширан само, за да не пострадат дипломатическите отношения между София и Вашингтон.

 

Този път американците поискали доказателства и факти за твърденията на депутата.

 

Освен това настояли да получат данни и за хора от най-близкия приятелски кръг на депутата, както и пълни признания за собствените му далавери и машинации.

 

Включително за ролята му във фалирането на КТБ, връзките му с висши магистрати и за корупцията в тези среди.

 

Преди около месец депутатът, решил да се прави на „борец срещу корупцията”, потърсил връзка в посолството на САЩ в София. Това станало чрез посредник – негов колега от друга парламентарна група. Въпросният човек бил стар познайник на мисията и от години се срещал със служители на посолството по различни поводи.  Оферирани били невиждани досега компромати за политици и бизнесмени.

 

Някои банкови сметки на „пропелия” парламентарист в Дубай, Ливан и Лихтенщайн били блокирани след сигнали на американски и британски служби, че влоговете са с неясен произход. Източниците на Фрог нюз смятат, че това е една от причините дептатът да реши да накисне свои „другари” в крупни далавери.

 

Източници на Фрог нюз от парламента и МВР споделиха, че след публикацията ни от 22.06.17 за „пропелия” политик, от най-високо място е разпоредено на службите да разровят откъде сайтът има такава информация, както и кои са изчточниците ни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6101 |23.06.2017 Цацаров поиска имунитета на депутатите Марешки, Таскова и Христов от ”Воля” . 0| 6508 |22.06.2017 Румънски министри започнаха да оттеглят оставките си . 2| 5956 |21.06.2017 Депутатите единодушно вдигнаха минималната пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads