Реклама / Ads
22| 58441 |22.06.2017 ЪNDERGROUND

Олигарх „изпял” на ЦРУ тайни на Борисов и корумпирани

.
Списък с банкови сметки в чужбина на български политици и управници е предаден на американските служби. Подателят е депутат от ДПС. Той предал информацията чрез свой колега от друга парламентарна група, който имал достъп до посолството на САЩ в София.
 
Сред притежателите на тайни сметки бил и премиерът Бойко Борисов. Също и няколко министри, политици, банкери и бизнесмени. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници. Американците се отнесли първоначално много скептично към списъка, след което поискали ясни доказателства. Народният представител от движението обещал да предостави такива. В замяна поискал да бъдат отблокирани негови финансови авоари в Дубай, Ливан и Лихтенщайн. Те били под запор заради съмнения, че натрупаните в тях милиони са от контрабандна дейност, незаконни сделки и пране на пари.

„Пропелият” политик обещал напоителна информация и за корупционни схеми за стотици милиони през последните години. Надявал се срещу информацията да получи защита при международни разследвания с обещание да свидетелства. Такива се очаквали в най-скоро време. Причина за тях са многобройните сигнали и материали предоставени на американската мисия от неправителствени организации и граждани за тежка корупция по високите етажи на властта в България.

 

Американците искали от депутата от ДПС имена на корумпирани и зависими висши магистрати. Настоявали също да им предостави данни за участието на политици и ръководители на институции в ликвидирането на КТБ през 2014 г.

 

Депутатът потърсил връзка с посолството на САЩ преди месец. Внимателно избрал посредник, на когото да довери внезапно появилото се желание да сътрудничи и да се „бори” с корупцията.

 

ВАЖНО! Очаквайте сензационни подробности за списъка с банкови сметки в офшорни зони, колко души е натопил „пропелия” политик и очаква ли се международно разследване на български политици, придобили милиони по съмнителен начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8236 |19.06.2017 Петима върховни съдии и един от „тайния списък“ влизат във ВСС . 14| 8214 |19.03.2017 Людмил Георгиев: Пеевски е олигарх, а Борисов не е ли?! . 2| 7227 |16.03.2017 Само във Фрог: Засякоха тайни срещи на ченгета с новия областен на Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads