Реклама / Ads
1| 8857 |05.06.2007 НОВИНИ

На 16 май се очаквал атентат срещу Младен Михалев - Маджо

.
Имало е реална заплаха за атентат срещу бизнесмена Младен Михалев на 16 май, когато той бе призован като свидетел в Съдебната палата. Това заяви пред подкомисията към вътрешната комисия в парламента Димитър Бонгалов, зам.-министър на правосъдието.
 
Поводът да бъде привикан за обяснение в Народното събрание бе невижданата охрана, която МВР постави същият ден в района на палатата, където се гледаше поредното дело за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле. Полицията се престара и дори спря градския транспорт по съседните улици в центъра на София.

Бонгалов обясни, че е имало сигнал по телефона, че се готви покушение срещу маджо в Съдебната палата. Гласът дори предупредил, че камикадзето щял да бъде в униформа на полицай от охраната. Води се разследване за уточняване на източника на информация, но засега няма успех в тази посока. Гласът бил записан, но било много трудно да се индентифицира, защото може да е бил променен чрез апаратура. Не е известен и телефона, от който се е обадил анонимния информатор.

Същият ден бе бит и фоторепортерът на в. „Експрес” Емил Иванов. Полицаите, които са били в посочената от журналиста група обаче отричат подобно нещо. Проверката, назначена от вътрешния министър Румен Петков, взе предвид тяхната версия и въпреки издаденото медицинско свидетелство за нанесени удари, констатира, че инцидент не е имало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5086 |03.06.2007 Жълтите се ежат на конгреса срещу тройната коалиция, царят я подкрепя . 0| 9934 |04.05.2007 Д-р Мохд Абуаси: Меграхи и компенсации срещу медиците ни в Либия – това е сделката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads