Реклама / Ads
13| 5567 |28.05.2020 НОВИНИ

17 са новите случаи с коронавирус

.
ген.-майор Венцислав Мутафчийски
17 са новите случаи с коронавирус за последното денонощие у нас. Това каза шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг.
 

7 от тях са настанени в болница. Един човек е починал в пловдивската болница. Той е на 75 години и е бил преведен от Пазарджик. Има новорегистрирана медицинска сестра в Ямбол. 53-ма души са новоизлекувани. Под 200 са вече хоспитализираните пациенти. 20 са в интензивни отделения, обясни той.

 

Мутафчийски разказа за посещението на медици в Италия:  „Става дума за еднодневно посещение в Сан Матео - Италия, на 20 км. от Милано. Това е един от най-старите университети в Европа. Съставът на делегацията беше по препоръка на Италия. Всички са от ВМА. Посрещнати са от целия борд на директорите.

 

Представени са презентации и доуточняващи визити в самите департаменти да споделяне на опит. Първият, който е презентирал, е шефът на спешното звено. Първият пациент там е  регистриран на 21 февруари в 20 часа. Конструкцията на отделението е като във ВМА. Там се прави ехографско изследване на белия дроб, прави се гентгенография и след това скенер.  За 1,5 часа излиза писиар. Имат собствена технология за произвеждане на тестове. Ще подпишем договор със Сан Матео за обмяна на технологии и идеи.

 

Шефът на инфекциозния департамент е следващият, който се е представил. Споделил е интересни неща. Той е описал не само увреда на белия дроб, но и на сърдечния мускул. Описали са кожни увреди в резултат на увреждане на кръвоносните съдове. Правили са биопсии на сърца, което в България не съм чул да се прави. Така е доказано и засягането на миокарда. Оказва се, че засягането на кръвоносните съдове е такова, че може да предизвика всяко едно заболяване. Ковид-19 е отнело 13 години живот при мъжете и 11 години живот при жените.

 

Те не използват хидроксихлорокин, а антибиотици. Отчита се 42 процента смъртност в интензивните отделения. Интересно е било в департамента по имунохематологията. Особено различно е, че те използват прясно замразена плазма, а не прясна плазма като нас и правят количествен анализ на антителата.  Установили са, че до третия месец има рязък спад на антителата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5123 |27.05.2020 С още 32 се увеличиха излекуваните от COVID-19 у нас. Новите заразени - 17 . 10| 6093 |26.05.2020 Имунолог: Истерията около коронавируса беше прекалена, ваксината не трябва да е за масова употреба . 2| 4978 |26.05.2020 Японска ваксина срещу коронавируса премина успешно опитите върху животни . 3| 4867 |26.05.2020 Испания намали с 2000 души броя на смъртни случаи от COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads