Реклама / Ads
8| 7326 |19.10.2022 НОВИНИ

174 пъти чухме „уважаеми“ от хора в НС, които се мразят. Да вярваме на тези?

.
Ние пак сме тук...
Стари, обръгнали в кражби и лъжи муцуни, млади кариеристи – всичките загрижени за народа, влизат бодро в Народното събрание. Причакват ги микрофони и камери; депутатите позират за фотосесиите, усмихват се като холивудски звезди.
 

Президентът идва пеша и в движение пласира оригиналното: Българския народ трябва да се обедини.

Наистина ли?

 

Цъфна и Плевнелиев, измайстори няколко клишета, а зад него бдеше бодигард. Уитни Хюстън и Кевин Костнър… каква любов, какви целувки… Та и наш Росен с бодигард!

Една мисирка се засили и задъхано нападна някакъв партиец: С какви чувства влизате в парламента днес? Това момиче наистина ли не знае, че става дума за бизнес. Жесток бизнес и в него чувствата са забранени. Дай Боже, кръсти се майка й някъде на село, и нашето да сполучи с някой депутатин, да се вземат, па да види и то келепир. Майчина обич.

 

Но… По радио Magic FM Митко Павлов ни подсеща за морала, припомняйки поредната гнусотия, която сътвори лицето Бойко Борисов във вторник. Вождът на ГЕРБ се ядосал на бившия финансов, здравен и пак финансов министър Ананиев, който клечеше с него покрай пътища и горички, за да му прави кефа, и му посвети няколко мили строфи. „На определена възраст ер*кцията и пик*енето не трябва да се изпуска. Днес Ананиев казал, че трябва да подкрепим втория мандат. Така му дошло“.

 

Мдааа... 100-процентова простащина, няма спор. И си мислите, че Кирил Ананиев си е взел шапката и се е изнесъл от ГЕРБ обиден и унизен? Нищо подобно. Трае си човека. Той знае защо, и Борисов знае. Затова да не го съжаляваме Ананиев, че се оказа в положението на ПКП. Човек ако не брани честта си, значи не притежава такава.

 

С такъв ярък пример за морал влиза ГЕРБ в новия парламент и ще претендира за много неща. Сериозно?

 

48-о Народно събрание бе открито от Вежди Рашидов. Произведен „академик“ от обществената Международната руска академия за изкуство и култура. Академията, на която част от ръководството подкрепи с подписка Путин за войната в украйна и анексирането на нейни територии. Кой казва, че Митрофанова не е присъствала в залата… Още повече, че Рашидов преди дни заяви, че ако не поканим руската посланичка на откриването, все едно сме обявили война на Русия. Добре, че някой му бе написал словото и не говореше със свои думи.

 

Чухме и словото на президента Радев. Той ги умее тези неща: говори гладко, без да чете, подредено. Спомена за деградацията на обществото, но не каза за деградацията на т.нар. политически елит. Похвали щедро служебното правителство. Нападна войнолюбците, които нямало да хванат оръжие, ако стане напечено, но ще пратят други да умират. Цялото изказване издържано в стила, който е възприел от година и половина. Стилът от протестите през 2020 г. е в миналото.

 

Не се спирам на изказванията на лидерите на отделните парламентарни групи, защото нищо ново не бе предложено.

 

И малко аритметика: всеки, който се изправяше на трибуната на НС започваше с дълго изреждане на „уважаеми-еди-кои-си“. Такъв е протокола, ще кажете – досаден, но задължителен. Може, но е фалшиво та знае ли се. Повечето от „уважаемите“ се мразят, забъркани са в корупция и зависимости, някои са мафиотизирани. Не могат да се понасят, воюват задкулисно, търгуват задкулисно, предават държавата дори. И повториха 174 пъти „уважаеми“. Триумф на лицемерието.  

Скука, клишета, бездушие, семплост. Поне да беше пръднал някой за разнообразие…

 

В телевизионните студиа цъфнаха дежурните кратуни, които коментираха познатите тикви. Не в тикви, а в кратуни, - е казал народът.

 

Ще цитирам поета Кирил Кадийски: „И конят, и кучето, и безропотният вол са оцелели, защото са помагали за оцеляването на човека и той им е помагал и се е грижил, и се грижи все още за тях. Но към чакалите, койотите и хиените (и най-вече към тия в политиката) не трябва да се проявява и капка милост“.

 

Колко на място казано!

 

Огнян Стефанов

 

П.П. След публикуването на този текст, процедурата по избор на председател на парламента зацикли, дори конституционалисти не успяха да кажат кое как трябва да стане, защото от Събранието на Оборище досега такъв казус не е имало. Уникална и абсурдна държава – това сме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2726 |18.10.2022 468 души са жертвите на трафика на хора у нас. Осъдените са 24-ма . 17| 8629 |15.10.2022 Слави Трифонов: Попаднахме в политиката, съчетавайки се с хора, които се мислят за повече от другите . 0| 3069 |15.10.2022 Унищожителна експлозия в турска мина, 28 са жертвите, издирват се още хора . 0| 3112 |14.10.2022 Задържаха осъден за трафик на хора българин, издирва се от 2007 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads