Реклама / Ads
8| 5002 |12.07.2011 НОВИНИ

2 години условно за кандидат-зет на Цветелина Бориславова

.
Съдът призна Мартин Емилов, участвал в побой над бременна жена в Сандански, за виновен и го наказа с 2- годишна условна присъда. Той е син на известния търговец Росен Емилов – Решката, бивш общински съветник в Сандански от партия „Евророма", станал по-известен като кандидат – зетят на банкерката Цветелина Бориславова.
 

Мартин от месеци живее на семейни начала с дъщерята на банкерката Веселина.

Припомняме, че на 15 юли 2009 година Мартин Емилов нахлул в дома на семейство Фида и Димчо Асенови на улица "Родопа", заедно с баща си Росен Емилов, познат още като Реджеп Емин. С тях били още трима души Дамян Ангелов, Емил Емилов и Павел Лазаров. Придружавалите Мартин Емилов пребили бременната по това време Фида, мъжа й Димчо и неговия брат Венцислав, заради невърнат навреме кредит от 100 лева, отпуснат от брата на Реджеп Емин - Станчо, който се занимава с лихварство. По време на инцидента пострадала и Силвана Михайлова, роднина на семейството, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата в Сандански.

Дни преди побоя над Асенови, Станчо и Реджеп заставили братята Асенови да върнат парите със 100 процента лихва, но ромите се възпротивили. Сблъсъкът между хората на Реджеп Емин и братята Асенови станал пред дома им. При побоя са пострадали двама от братята длъжници, които получиха контузно-порезни рани на главите, а Емин лежа в ареста няколко дни.

Магистратите признаха Мартин за виновен и го наказаха  с присъда от 2 г. условно, с 3-годишен изпитателен срок по дело за самоуправство и нанасяне на телесни увреждания на група роми от Сандански.

Районният съд призна днес за невиновен съучастника на Мартин Павел Лазаров, който е с адресна регистрация в Мездра. Той бе обвинен от прокуратурата за нанасяне на средна телесна повреда на Венцислав Асенов и Силвана Михайлова, но престъплението не бе доказано в съдебната зала.

Мартин Емилов може да обжалва присъдата си пред Окръжния съд в Благоевград в 15-дневен срок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4854 |11.07.2011 Пет години затвор грозят шофьора на цистерната . 22| 6566 |06.07.2011 12 години "на топло" за братя Галеви . 7| 11490 |22.06.2011 Даваш подкуп ‒ осъждат те условно . 14| 5149 |21.06.2011 Не сме били в криза, а в дълбока депресия, поне 7 години!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads