Реклама / Ads
98| 7288 |09.07.2013 НОВИНИ

26-та вечер: Мексиканска вълна на Цариградско шосе

.
Така изглеждаше 25-ият протест #DANSwithme
26-ти ден продължава протестът срещу кабинета "Орешарски". Протестиращите в столицата се спряха за момент пред Полиграфическия комбинат на бул. „Цариградско шосе”, клекнаха заедно и се изправиха поетапно в т.нар „мексиканска вълна”. Изправяйки се събралите се недоволни граждани скандираха „Оставка”. Те продължиха своето протестно шествие към хотел „Плиска”.
 

Площад "Независимост" всяка поредна вечер от 18:30 се изпълва с хора, които са непримирими в исканията си. До момента протестите протичат изцяло в мирения тон. Вече втора седмица полицията значително е разширила огражденията за достъп до Народното събрание.

Засилено е полицейското присъствие по целия маршрут на протеста, като дори полицаи от други градове са извикани в столицата, за да помогнат с овладяването на ситуацията.

В момента паралелно се провежда и контрапротест пред сградата на НДК. Едва педесетина души са се събрали,  настоявайки да се даде шанс на кабинета на Пламен Орешарски да работи.

Паралелно с традиционното сутрешно кафе, утре стартира инициативата "работен ден на открито". Пред Народното събрание ще бъдат донесени бюра и столове, на които хората ще могат да се разположат с лаптопите си и да проведат пълноценно работния си ден, докато протестират.

Планът включва доставка на ток за мобилните устройства, както и общодостъпен безжичен интернет. Планира се гражданите да блокират парламента от 9 часа сутринта до 17 вечерта, като ще комбинират протеста си с работа.

За четвъртък пък е обявен едночасов мълчалив протест насочен срещу всички "народни избраници", с който "нека всички да изразим омерзението си пред Народното събрание с мълчание и точно в 9.30 часа да го завършим с мощно освиркване. Заповядайте всички, нека мълчим 1 час, нека злокобното ни мълчание да кънти дълго в главите им", гласи поканата за събитието във "Фейсбук".

Инициативата "ЗаСелване и ЗаГраждане на Народното събрание" пък кани граждани пред Парламента от 21 ч нататък в четвъртък. "Имаме разрешение за палатков лагер - носете си палатки, шалтета, спални чували, китари и ударни инструменти. Оставаме да спим на жълтите павета", пише в страницата на събитието.

В петък, 12 юли, хората заградили Народното събрание ще се слеят с тези, дошли за традиционното кафе. "При подаден сигнал започваме да ходим срещу часовниковата стрелка (предимно по тротоарите): пл. Народно събрание - кръстовището на СУ - паметника Левски - ул. Московска - ул. Г. С. Раковски - Военен клуб - НС и после пак. Все повече и повече хора ще се събираме докато заградим НС. Няма да позволим на депутатите да излязат от НС до ясен ангажимент за оставка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5135 |09.06.2013 Код жълто заради приливната вълна на Дунав . 3| 5890 |03.06.2013 Висока вълна приближава по Дунав . 82| 5902 |25.03.2013 Иван Костов: Вълна от ляв популизъм залива България . 5| 5413 |07.01.2013 В края на януари грипната вълна достига България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads