Реклама / Ads
22| 5728 |12.11.2020 НОВИНИ

Всичко по темата! 3 945 са новите заразени с COVID-19 при 10 830 PCR теста

.
3 945 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 830 PCR теста.
 

В болница са настанени 4 478 души. През миналото денонощие са излекувани 915 пациенти, починали са 47. Това означава, че положителните проби са 36,4 на сто от всички изследвани. В София отново има най-много новозаразени - 1 116, следва Пловдив с 378 и Варна с 295 положителни проби. В болници се лекуват 4 478 болни, 276 са в интензивни отделения.

 

От днес се въвеждат нови мерки срещу заразата. Повече за тях четете ТУК!

 

Спешната помощ в Русе - претоварена от многобройни сигнали за COVID-19

 

Спешната помощ в Русе е претоварена от сигнали за пациенти със симптоми на COVID-19. За последната една седмица броят на адресите, които се посещават от екипите, се е увеличил с 50%.

 

За това съобщават медиците от крайдунавския град, цитирани от Българската национална телевизия.

 

“Приемаме повече от 90 адреса на денонощие. Повечето от тия адреси са с оплаквания за COVID инфекция. На нас ни се обаждат всички, дори само да имат температура. Искат да бъдат транспортирани до болницата, за да им се направят тестове и рентгенови снимки”, обясни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иванка Маринова.

 

Центърът разполага с 11 линейки за цялата област, от които три са за транспортиране на пациенти с коронавирус в града. За да не се натоварва здравната система, лекарите настояват хората със симптоми да си правят антигенни тестове. Това може да стане в два пункта пред една от университетските болници.

 

Старчески дом във Велико Търново - огнище на COVID-19

 

Дом за стари хора във Велико Търново се превърна в огнище на COVID-19. В институцията са установени 16 случая на инфекцията. 11 от положителните проби са на обитатели.

 

Тестването продължава.

 

Всички инфектирани към момента са на домашно лечение. Обособява се и отделен етаж, където да бъдат настанени всички заразени. Прави се и цялостна реорганизация на персонала, посочиха още от институцията, цитирани от БНР.

 

За сега старческият дом няма да бъде поставен изцяло под карантина.

 

Още две столични поликлиники разкрива COVID зони

 

Още две поликлиники в столицата се включват в борбата с COVID-19. Специални зони са разкрити в ДКЦ-20 и ДКЦ-22. Общо в пет поликлиники в София вече работят такива. Вчера бяха открити зони в ДКЦ №11, 12, 17.

 

Следващата седмица още три ДКЦ-та ще открият обособени кабинети за преглед на пациенти със симптоми на COVID-19, информира столичния кмет Йорданка Фандъкова.

 

Още 400 COVID легла разкриват в УМБАЛСМ "Пирогов"

 

Още 400 допълнителни легла ще бъдат разкрити в УМБАЛСМ “Пирогов”. Те ще бъдат предназначени за тежки и средно тежки случаи на заразени с коронавирус.

 

Това стана ясно по време на живо включване от Facebook профила на премиера Борисов.

Министър-председателят е на инспекция на пътища, а в правителствения джип са здравният министър проф. Костадин Ангелов и шефът на УМБАЛСМ “Пирогов” проф. Асен Балтов. По-рано бе инспектирана и самата болница.

 

Испания ще изисква отрицателен PCR тест за пристигащите от рискови страни

 

От 23 ноември Испания ще изисква отрицателни PCR тестове за пътници, пристигащи от рискови страни. Те трябва да бъдат направени най-много 72 часа преди пътуването, а документът да бъде преведен на английски или испански език. Това изискване за желаещите да влязат на испанска територия, ще бъде включено към вече съществуващите - QR код, измерване на температурата и визуален контрол.

 

PCR тестът ще се изисква не само на летищата, а и на пристанищата и сухопътните граници, обяви министърът на здравеопазването Салвадор Ила. Той трябва да бъде направен в акредитирана лаборатория, а ако не е пътникът може да бъде наказан. Съществува и вариант да се подложи на тест за антиген на летището, но ако е положителен, няма да има право да влезе в страната. 

 

Според испанските власти за рискови страни се считат тези, които в Европа надхвърлят праговете, установени от страните членки на Европейския съюз преди месец, а именно повече от 150 случая на 100 000 жители и степен на положителност над 4%.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8348 |11.11.2020 Вижте новите мерки срещу коронавируса . 3| 4030 |11.11.2020 Станишев за следващия бюджет на ЕС: Благодарение на социалистите – зелена светлина за възстановителния план и върховенството на закона, повече средства за ключови програми . 13| 5460 |11.11.2020 COVID-19 у нас: 4390 новозаразени с коронавирус, 80 пациенти починаха /следете тук всичко по темата/ . 2| 4437 |10.11.2020 Вижте новите мерки срещу коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads