Реклама / Ads
36| 7317 |08.06.2013 НОВИНИ

300 се събраха срещу пушенето пред парламента (галерия)

.
Източник: Булфото
Гражданите, обединени в Гражданска инициатива "България без дим" и обществените организации от Коалиция за живот без тютюнев дим, се събраха днес в 11 часа на протестен митинг пред Народното събрание.
 

Над триста души се събраха пред парламента, за да изразят възражението си относно предложенията за премахване на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. В социалната мрежа желание да се присъединят бяха заявили над 8000.



Недоволните граждани вдигнаха нависоко балони, на които е изобразен знакът „Пушенето забранено", както и лозунги, с които заявяват „250 милиона за цигарени болести годишно", „Печалбите за сметка на здравето са сигурни утрешни загуби", „Искаме цивилизована държава", „Не пипайте забраната", „Мразя забраните - махнете стоповете от кръстовищата", "Водете ни напред, а не назад". На протеста се събраха хора на всякаква възраст, включително и малки деца, които задено с родителите си развяват балони против туютюнопушене на обществени места.



Председателят на сдружението „България без дим" Гергана Гешанова отбеляза, че конкретният повод за протеста е предложението на депутати от ПП „Атака" да се премахне пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Според нея предложението за отделни зали за пушачи и непушачи е неработещ модел у нас. На въпрос, как ще коментира това, че забраната и сега не се спазва на много места в страната, тя подчерта: „Нашето предложение е да се затегне режимът на контрола на забраната, като например заведения, в които хронично се нарушава този закон, да бъдат затваряни".



Протестът премина под мотото "Ако не изкрещим срещу пушенето сега, ще бъдем жертва на наглостта им до изпушване". Над 60 000 души са се подписали в електронна петиция срещу отпадането на пълната забрана за тютюнопушене на затворени обществени места.


Снимки: Булфото
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8383 |08.06.2013 Доц. Бърдаров: Демографския колапс в България дава преднина на националистите . 78| 4952 |05.06.2013 Цветанов: Предавам имунитета си веднага . 3| 5441 |04.06.2013 Посланикът на ФРГ прие представители на "България си ти" . 18| 16303 |04.06.2013 За главен секретар на МВР е предложен Светлозар Лазаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads