Реклама / Ads
22| 7825 |27.07.2011 НОВИНИ

5 дни Карбовски увещавал Чеци да се върне

.
Мартин Карбовски
Приятелки на Яна можело да го спасят. Той отрича да е убиец. Най-вероятно скитникът Пламен Трифонов е нападнал Яна, докато тя лежала на поляната до пияния и дрогиран Чеци.
 

Две приятелки на убитата Яна Кръстева могат да се окажат ключовите свидетели, които да оневинят заподозрения Николай Русинов - Чеци, пише Стандарт. Това довериха източници от разследването, минути след като вторият заподозрян за зверството бе арестуван на летище София вчера сутринта. Чеци се прибра от Истанбул с полет на турските авиолинии и бе задържан на летището от граничен полицай, който го разпозна по снимката за издирване.

Ключова роля в разследването изиграл Мартин Карбовски. В продължение на 5 дни той убеждава Николай Русинов да се върне в България и да се предаде на МВР. Николай се свързал с Карбовски благодарение на негов приятел, който живее от години в Лондон. Чеци потърсил младежа, след като разбрал за какво го издирват в България. От приятеля си Николай поискал да се свърже с Карбовски, тъй като само на него можел да има доверие. Двамата първо говорили по телефона. На другия ден Чеци дал на Карбовски и скайпа си, където писали часове наред.

"Отначало ми казваше, че се намира в Катар", разказа Карбовски. Николай му доверил, че бил на почивка в Турция и разбрал за убийството едва когато наближил българската граница. "Бях в шок, хвана ме шубето и се върнах да премисля нещата", разкрил Николай на Карбовски и продължил: "Разбери, че като ме тикнат в ареста, ще ме накарат да призная каквото и да е". Чеци разказал още, че не помни ясно какво точно се е случило в нощта на 9 юли. "Бях в Маймунарника с мои приятели. Там видях Яна и още две момичета. Пихме, танцувахме и се надрусахме заедно. Тя първа показа, че иска по-близки отношения с мен, като ме прегърна на няколко пъти.

След това тръгнахме заедно по алеята. Отидох и купих бутилка уиски, пихме до късно. След това дори не помня ясно дали правихме секс, знам, че беше хубаво. След това съм заспал. Събудих се призори и видях, че тя лежи с гръб към мен. Реших да си тръгна, за да избегна неловките обяснения след случаен секс", разказал Николай Русинов на Карбовски и продължил: "Най-много обаче се притеснявам, че няма да има справедлив процес, защото всичко е лов на вещици".

На следващия ден в нов разговор Карбовски успял да убеди Николай, че при всички положения е в негов интерес да се върне в България и да се предаде доброволно, тъй като се смята за невинен. Тогава Николай започнал да обмисля този вариант. На третия ден потърсил отново приятеля си в Лондон, за да му купи електронен билет за самолета, с който да се прибере в България. "Едва когато поиска билета, разбрах, че е в Анкара", разказа Карбовски. От него Николай поискал да се свърже с адвокат, за да има адекватна защита при ареста и евентуалното дело срещу него. "Накрая адвокат Марин Марковски прие да разговаря с Русинов", обясни още Карбовски.

До момента разследващите нямат конкретни данни дали Николай е съпричастен към убийството на Яна. Според тях единствените свидетели, които могат да докажат невинността на Чеци, са приятелките на Яна, които последно са видели двамата заедно. Момичетата отново ще бъдат повикани на разпит, за да допълнят показанията си. Версията на МВР до момента е, че най-вероятно скитникът Пламен Трифонов е нападнал Яна, докато тя лежи на поляната до пияния и дрогиран Чеци. "Възможно е и той да се е опитал да прави секс с нея и при съпротивата да я е удушил, като е запушил устата й, за да не вика", коментираха разследващите. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 209| 34590 |15.01.2011 Карбовски: Патрашкова, ти си бездарна! . 26| 8877 |17.10.2010 М. Карбовски: Политиците са толкова шибани, колкото шибана е държавата . 40| 7135 |29.03.2009 М. Карбовски: На тази държава й гният краката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads