Реклама / Ads
3| 3143 |11.08.2021 НОВИНИ

5 приоритета за Варна обединиха политическите сили. Срещата бе по инициатива на депутата от „БСП за България” Борислав Гуцанов

.
Борислав Гуцанов
Най-общо 5 са големите приоритети за Варна около които се обединиха 2/3 от партиите, получили над 1% от вота на варненци на последните парламентарни избори. Дискусията днес бе по инициатива на депутата от „БСП аз България“ Борислав Гуцанов. „Ако искаме градът ни да се развива трябва да загърбим политическите си пристрастия, за които си има време и това са предизборните кампании. Когато искаме да работим за града си и за хората, които са ни избрали трябва да обединим усилията си“, заяви в началото на дискусията Борислав Гуцанов.
 

Той предложи 3 важни за БСП проекти и те станаха част от окончателния списък с приоритети, около които се обединиха всички на срещата.

 

Единият от тях е изграждането на АМ „Черно море“ като част от коридор север-юг, който да свързва мегаполиса Истанбул с Бургас, Варна и Констанца. Елемент от нея е нов мост, за който по-късно ще стане ясно къде ще минава. Предложението на „Възраждане“ е той да бъде при Белослав.

 

Вторият проект, който предложи Гуцанов, и който влезе в списъка с общи приоритети, е изграждането на интермодален терминал под „Максуда“, обявяването на международен конкурс за територията на старото товарно пристанище Варна – изток и отново по предложение на „Възраждане“ – доизграждане на пристанище Варна – запад до първоначално проектираните 20-22 корабни места.

 

Третият проект е изграждането на работеща индустриална зона за производствени предприятия, а не за складове. Около него се обединиха еднозначно всички партии, присъствали на срещата.

 

Четвъртият приоритет за Варна дойде по предложение на зам.-областния управител Силвия Александрова и той е свързан с туризма. Освен засилена реклама на Варна като дестинация, част от него е изграждането на обходен път от летище Варна до курортните комплекси, както и изграждането на цялостна обслужваща инфраструктура, която да поеме нарастването на потока от автомобилни туристи.

 

Последният приоритет, който е свързан с останалите, е за изграждане на скоростен път Варна – Добрич и удвояване и вдигане на скоростта по жп линията Варна – Русе, по която товарите от транспортен коридор север – юг ще могат да се пренасочват към транспортните коридори, включващи дунавските ни пристанища.

 

Участниците в първата по рода си дискусия за обединение на всички политически сили около общи ва Варна приоритети и изграждане на депутатско лоби за важните за Варна проекти се разбраха да направят нова среща след няколко месеца, за да отчетат напредъка по петте проекта и да набележат следващите стъпки.

 

„Надявам се на следващата среща да се включат и останалите политически сили, които днес не успяха или не пожелаха да присъстват. Личното ми желание е всички ние да успеем да надмогнем различията си и да сътворим една смислена и продуктивна дискусия за посоката, темпа и начина, по който ще се развива градът и областта ни. А надеждата ми е, че ще покажем на съгражданите си как може хора, позиционирали възгледите си на различни политически платформи, да обединят най-градивната част от тях и да се превърнат в двигател за по-модерна, чиста, желана и благосъстоятелна Варна“, заяви Борислав Гуцанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3878 |07.08.2021 Служебният премиер ще посети Плиска и Варна. Изрази съболезнования за кончината на Радосвет Радев . 13| 3362 |25.07.2021 Националният съвет на БСП дава мандат за 5 приоритета за преговори . 0| 2942 |11.07.2021 Четири са вече жертвите на пожара в дома за възрастни хора край Варна . 0| 2965 |11.07.2021 Един загинал след голям пожар в дом за възрастни край Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads