Реклама / Ads
0| 3584 |02.06.2019 НОВИНИ

5 ранени при сблъсък на круизен лайнер и катер край Венеция

.
Източник: БГНЕС
Най-малко петима души са пострадали, след като круизният лайнер MSC Opera се сблъска с малкия катер за туристически разходки River Countess край кея Сан Базилио във Венеция, съобщава вестник „Република“.
 

„Около 8.30 часа местно /9.30 часа българско/ време при извършване на маневра възникна технически проблем на MSC Opera. Двигателят на лайнера отказа, капитанът на кораба веднага информира за повредата“, съобщава компанията-оператор, цитирана от Сега.

 

Сблъсъкът станал в канала Джудека, разделящ Венеция от остров Джудека.

Кадри от инцидента показаха как някои хора падат във водата след удара с лайнера, а други бягат паникьосани на кея. Предполага се, че круизният кораб, теглен от влекачи в канала, е изгубил контрол, след като се е скъсал един от кабелите, свързващи го с влекачите. Заради силното течение италиано-швейцарският лайнер не успял да спре, когато това го тласнало към кея и към другото туристическо корабче там.

 

След отказа на техниката два буксира са се опитали да помогнат, но не са успели, което в край сметка е довело до сблъсъка. В туристическия катер е имало 130 пътници, четирима от тях са ранени. На круизния лайнер се съобщава за един пострадал. На мястото на инцидента има медици, спасители и служители на правоохранителните органи.

 

Агенция АНСА информира, че двама от ранените са настанени в местна болница с леки наранявания.

 

Венецианските власти обещаха, че преминаването на круизни лайнери в близост до площад „Сан Марко“ ще бъде окончателно забранено. Проблемът с гигантските круизни лайнери, които посещават Венеция, е много наболял, но до момента не можеше да бъде разрешен. Във Венеция тече дебат от дълго време дали да се допускат круизни кораби в центъра. Каналите на града и без това са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3820 |01.06.2019 Взрив в цех за тротил в Дзержинск, има десетки ранени . 1| 4305 |31.05.2019 Махнаха шефа на полицията в Силистра заради ранените от граната деца . 4| 4046 |28.05.2019 Макрон и Меркел в сблъсък за новия председател на Еврокомисията . 0| 3731 |26.05.2019 Вижте кои улици ще бъдат забранени за паркиране в София заради изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads