Реклама / Ads
0| 3767 |08.12.2014 НОВИНИ

6 мита за безплодието

.
Около 20% от хората според статистиката се сблъскват с проблеми, свързани с безплодието при желанието да имат деца. Темата е нелека за консултиране, а мнозина се срамуват да си признаят, че имат проблем. Кои са всъщност най-разпространените заблуди за причините за безплодието, пише zdrave.bg
 
Заблуда №1: от безплодие страдат предимно жените
Мъжете могат да страдат в еднаква степен от безплодие, както и жените. Доста са случаите, когато след раздялата на бездетната двойка, жената скоро забременява от друг мъж, а бившият съпруг няма деца и от други жени.

Заблуда №2: безплодието се предава по наследство
Ако жена от вашия род страда от безплодие или дълго време не може да забременее, това съвсем не означава, че проблемът е генетично обусловен. Всеки конкретен случай трябва да се разглежда индивидуално.

Заблуда №3: несъвместимостта в кръвните групи на партньорите пречи на забременяването
Всъщност не може и да става дума за несъвместимост на самите кръвни групи. Несъвместимостта на резус факторите може да влияе не на зачатието, а на износването и здравето на бъдещите деца (и то в никакъв случай не винаги!).

Заблуда №4: от безплодие страдат само тези, които преди не са имали деца
На специалистите е добре известен проблемът за т.нар. вторично безплодие, когато след раждането на едно или няколко деца не настъпва нова бременност поради едни или други причини.

Заблуда №5: ако жената няма оплаквания и гинекологът не открива проблем, тя не страда от безплодие
Може да са налице скрити здравословни проблеми, които лекарят не е в състояние да открие по време на първичния преглед, но които да влияят например на проходимостта на маточните тръби.

Заблуда №6: проблемите с месечния цикъл могат да бъдат причина за безплодието
Болезнените или нередовни менструации не са свързани с фертилността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5715 |05.09.2014 Кирил Добрев: Поведох листата в Габрово, за да развенчая мита, че ГЕРБ са непобедими . 39| 6181 |30.11.2013 Йовчев опроверга "мита за пречупения гръбнак на престъпността" . 18| 7542 |08.11.2013 Бивш шеф на "Булгаргаз": Има много за измитане като Бисеров . 52| 5156 |12.03.2013 Станишев щял бързо да разбере дали служебният кабинет ще замита следи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads