Реклама / Ads
2| 3663 |03.04.2017 НОВИНИ

7 министерства за Патриотите!? Джамбазки: Рано е, първо програмите!

.
Ангел Джамбазки
Зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки отрече информациите, че в следващото управление Обединените патриоти ще оглавят 7 министерства. Според него това звучи като предложение, но такива преговори засега не са водени.
 
"Към момента между ГЕРБ и Обединени патриоти разговор за министерски кресла и посочени лица не са правени. Това, което четете по медиите, на мен ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващите", коментира Джамбазки.

Той беше категоричен пред  Bulgaria ON AIR, че двете страни все още не са се договаряли за съвместна управленска програма.

"Това, което се случи е проведен разговор, не преговори. Разговорът беше за това може ли да се говори за обща програма и за изработване на такава обща програма. След приключването на този разговор вероятно ще започнат и преговори за съставяне на общо правителство. Но нашите усилия и нашето желание това общо правителство - бъдещо, евентуално, хипотетично - да бъде основано преди разговора за министерските места, да бъде основано на няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени. Ако се постигне съгласие по тези неща, ще се работи заедно", уточни Джамбазки.

Той отсече, че този път патриотите ще стремят да бъдат пълноправни партньори в управляващата коалиция, а не както постъпиха с кабинета "Борисов 2", просто да го подкрепят без да имат министри.

Воеводата отхвърли твърдението, че патриотите са против лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане премиер за трети път, като и добави личното си мнение, че първата политическа сила има логичната задача да излъчи министър-председател.

"Валери Симеонов лансира няколко идеи, някои от които биха били успешни, ако проработеха, за съжаление няма да се случи. Като например общо управление в по-голям формат с участието на БСП", допълни той.

На въпрос дали би напуснал поста си в ЕП, за да заеме такъв в един бъдещ кабинет, Джамбазки отговори: "Моето лично убеждение е, че заемането на такава отговорна позиция предполага подготовка, умение и знания".

Според Джамбазки въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, ще бъде вредно за България, а и такава практика е напълно непозната в Европа заради дефектите, които дава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4035 |01.04.2017 Ангел Джамбазки: Коалицията ГЕРБ-Патриоти вероятно ще се случи . 4| 5782 |30.01.2017 Джамбазки: Патриотите оставаме заедно . 3| 4203 |27.01.2017 Борисов към Герджиков: Разровете се в министерствата и давайте на прокуратурата . 4| 4699 |27.12.2016 Депутати от РБ : Има рязък скок в обществените поръчки от министерствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads