Реклама / Ads
18| 2224 |11.09.2024 НОВИНИ

Ще си кажат ли горчиво ГЕРБ, партиите от сглобката и ИТН ?

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Възможното следизборно управление е ГЕРБ, партиите от сглобката плюс ИТН и БСП. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в Партийния дом.
 

Аз съм прагматик човек, заяви той. Едно и също се говорело от всички партии.Често било да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не депутатите да се правят на мажоритарно избрани. 

 

Относно бъдещо участие в управление с някое от ДСП-та, лидерът на ГЕРБ подчерта, че първо трябвало да се види колко депутати ще вкарват в следващия парламент и дали ще имат решаваща роля. Но пък призна, че ДПС било част от сглобката. То беше в пълната сглобка, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той, Кирил Петков и Делян Пеевски водили разговорите с Володимир Зеленски за предоставяне на въоръжение за Украйна. Да не се залагат невъзможни коалиции още от сега, настоя Бойко Борисов.

 

ГЕРБ са готови да загърбят решението си да не правят коалиция с БСП, само за да има правителство. Хората искат правителство, според него. Попитан иска ли да е отново премиер Борисов отговори: "Аз не искам, партията иска, три пъти ми стига."

 

Борисов отново настоя за промяна на изборната система. милиарди сме изхарчили за избори и резултат няма. Лидерът на ГЕРБ предлага изборите да се направят по-интересни дали с мажоритарен елемент, дали с гръцки вариант. Промени в изборното законодателство може ли да се случат и преди вота, ако има политическа воля, според Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ е ядосан от ПП-ДБ, които атакували новия български еврокомисар Екатерина Захариева и припомни, че сглобката се счупила заради един министър.

 

Лидерът на ГЕРБ отрече в партията да има около 15 депутати, зависими от Делян Пеевски. Всички ги е яд, че ГЕРБ е монолитна партия, категоричен бе Бойко Борисов. Според него резултатите от изборите можели да дисциплинират ПП-ДБ. Същевременно той и се похвали, че е най-успешният премиер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3050 |11.09.2024 Александър Алексиев за ФрогНюз от Болград: Спря ни военният и заговори на български. Украинците са истинският ни братски народ . 12| 2202 |11.09.2024 Кирил Петков: Трябва ни достоен премиер, на който всички да имаме доверие - икономист или юрист . 1| 6981 |11.09.2024 Евгений Кънев: Победа на Харис би помогнала на САЩ да съхранят правовата държава и демокрацията . 9| 5015 |11.09.2024 Литература и вдъхновение под открито небе: ФрогНюз провери как върви „Алея на книгата“ в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads