Реклама / Ads
3| 2311 |18.09.2024 НОВИНИ

Доц. Иво Инджов: След изборите няма да бъде съставено устойчиво правителство

.
Доц. Иво Инджов, политически наблюдател с интерес в медийните изследвания Източник: личен архив
"След изборите ни очаква още от същото", посочи пред Радио София доц. Иво Инджов - политически наблюдател с интерес в медийните изследвания.
 

По думите му не се очакват радикални промени.





„Няма да бъде съставено устойчиво правителство, ако въобще се стигне до създаване на редовно правителство. Иначе, да, ще има преразпределение на силите в рамките на отделни политически сили. ГЕРБ ще остане първа политическа сила, но най-вероятно отново няма да е в състояние да състави правителство, въпреки предложението на Борисов за „джентълменско споразумение“. Той очевидно така разбира едно коалиционно управление“, уточни специалистът.

 

Според него предложението на ПП-ДБ за технократско правителство, начело с равноотдалечен от всички премиер, също няма голям шанс.

 

„Има нагласи за сглобка, те никога не са изчезвали. ДПС-Пеевски остава встрани, той става нежелан партньор за ПП-ДБ. И двете политически сили (ГЕРБ, ПП-ДБ) си дават сметка, че единствено те могат да направят правителство, разбира се с подкрепа и на други формации. Няма да се мине без подкрепата на ДПС-Доган, а може би ще трябва и четвърта, ако искат да имат стабилно коалиционно управление. Обаче виждаме, че същевременно поставят неизпълними условия спрямо своите бъдещи партньори като подготвят електората си да възприеме, че те са направили достатъчно, но на практика е било невъзможно да се стигне до тази сглобка. Очевидно „джентълменско споразумение“ в една компания от 4-5 партии, от които поне 3-4 не са джентълмени, няма как да има“, смята доц. Инджов.





Изследователят прогнозира, че на предстоящите избори под 30% от гласоподавателите ще отидат до урните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2262 |18.09.2024 НАП е проверила близо 4100 търговски обекта по Черноморието от края на юли до средата на септември . 1| 2262 |18.09.2024 35 души ранени при сблъсък на влакове в Прага . 3| 2288 |18.09.2024 Пилотите Димитров и Дункин, загинали при катастрофата с учебно-боен самолет, са повишени посмъртно във военно звание . 3| 3022 |18.09.2024 Д-р Симидчиев пред ФрогНюз: Дискусията за машините за лекарства върви твърде дълго за проблем, който въобще не е измислен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads