Реклама / Ads
0| 2258 |04.08.2024 НОВИНИ

9-годишното дете, премазано в Созопол, е със стабилни жизнени показатели

.
Нощта е преминала спокойно за 9-годишното момче, пострадало при инцидент на плажа в Созопол, съобщават от „Пирогов”. Детето е с политравма. Тази сутрин е със стабилни жизнени показатели и се влиза в контакт с него.
 

Момченцето пострада, след като в петък вечерта е било засмукано от устройство, прикачено на трактор, с което се чисти пясъка на плажа.





Момчето веднага е било откарано в болница в Бургас, но в събота следобед беше транспортирано с военния „Спартан” в София. Полетът е реализиран от медицински екип на „Пирогов”.

 

При постъпването в „Пирогов” се проведоха  активни диагностично-лечебни мероприятия с цел спасяване живота и здравето на малкия пациент, казват от болницата.

 

Малко след 20:00 ч., когато по ивицата в Созопол вече няма плажуващи, машината излиза както всяка вечер, за да почиства пясъка. Две деца тръгват да тичат след нея.

 

„Само едното дете се е качило на платформата, другото бягаше след него. Това виждам на видеозаписите. Това става оттук, те почва да бягат, това се вижда на самите записи от видеокамерите, едното дете тук се качва и той буквално спира ето там“, разказва Михаил Ковачев, управител на плажа.

 

„Спрял е рязко багерът и се е заклещило“, спомня си Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете.

 

„При което операторът на машината, дългогодишен наш служител, с много опит усеща и вижда, че нещо става отзад и веднага спира. И реално той е първият човек, който оказва спешна помощ на детенцето“, посочи Кирил Спасов, концесионер на плажа.


9-годишното дете е прието в критично състояние в болницата.





„Нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде“, каза Христина Ставрева, леля на пострадалото дете.

 

Инцидентът е нямало как да бъде предотвратен, казват от управата на плажа.


Пробите за алкохол и наркотици на шофьора на машината са отрицателни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2822 |03.08.2024 Хавиер Ибанес спечели медал за България от Игрите в Париж . 0| 2375 |03.08.2024 Валентина Георгиева с прекрасно представяне и пето място на прескок в Париж . 0| 2464 |03.08.2024 Иран очаква "Хизбула" да нанесе на Израел удари "в дълбочина" . 25| 5160 |03.08.2024 Украинските сили за отбрана са потопили подводницата Ростов на Дон в окупирания Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads