Реклама / Ads
38| 6512 |18.12.2013 НОВИНИ

9 столични структури на Кунева минават към Бареков

.
Ръководствата на девет районни структури от „Движение България на гражданите“ в София преминават към „България без цензура“. Ръководителите на районите Връбница, Надежда, Нови Искър, Красна поляна, Овча купел, Студентски, Изгрев, Младост и Люлин не са вече част от партията на Кунева.
 

В своето решение те са последвани и от отделни членове на други районни структури в столицата. Като основен мотив за напускането си бившите ръководители от ДБГ изтъкнаха принципни различия с провежданата политика на партията, които особено са се изострили след Националното събрание от 21 септември. „Извършиха се сериозни измами и манипулации на това събрание“, посочи Красимир Манов – председател на район „Надежда“. Той, заедно с няколко свои колеги - членове на партията, са оспорили решенията на Националното събрание в Софийския градски съд. Заради това до момента магистратите все още не са вписали промените, извършени на Националното събрание.

„България на гражданите“ вече не е на Кунева, а на Даниел Вълчев, който на практика контролира партията“, категорични са част от напусналите ръководители. Те не са съгласни с водената политика и еднолично взимане на лидерски решения зад гърба на структурите. За основните политически действия на партията структурите разбират основно от медиите, което е в противовес на демократичните принципи, заявени при учредяването на партията, посочиха още напусналите ръководители.

Още в реденето на листите за парламентарните избори през май не бяха допуснати истинските лидери, излъчени от местните структури, а на водещите първи места бяха сложени „парашутисти“, обясни Симеон Петров – председател на район „Красна поляна“.
 

Венета Колева от ръководството на Люлинската организация посочи от своя страна, че в експертните групи на „България на гражданите“ не са избрани реални специалисти, а са поставени хора, близки до ръководството, което на практика е провалило секторните политики на партията.
 

Подкрепяме вижданията и ценностите на „България без цензура“, обясни Красимир Манов. В момента само там се говори откровено, разбрано, а идеите са обърнати към социалната политика. Особено внимание заслужава идеята за връщането на казармата като трудова и образователна повинност, добави тя и се мотивира, че това може да се окаже единствената работеща реална възможност неграмотните да се образоват. 

„Тук виждам един откровен човек и една добра организация“, допълни инж. Десислав Цончев - зам.-председател на район „Студентски“. Благодарни сме на колегите от бившите структури на г-жа Кунева, че избраха да продължат своята политическа дейност в нашата формация и гарантираме, че ще работим заедно за възстановяване на центристкото пространство в името на промяната на политическия модел, олицетворяван от партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС, каза от своя страна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 5598 |16.12.2013 Надежда Нейнски: Кунева е приела лявата философия . 2| 5237 |11.12.2013 Стрелба в столичния квартал "Младост" . 22| 5835 |01.12.2013 Столичният кмет: Атаките срещу мен не ме притесняват . 28| 5025 |28.11.2013 Кунева: Партийните централи да спрат да плячкосват еврофондовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads