Реклама / Ads
13| 4575 |28.06.2024 НОВИНИ

Бориславова: Сигналите се подават от "агент Петър от ДС" чрез организацията "Радио и телевизия "Истина или свобода"

.
Източник: личен архив
Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове на новото ръководство на Антикорупционната комисия. Преди всичко, за да осигурим работещ в интерес на всички граждани орган, който да разследва корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските граждани. 
 

Това заяви Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" на трибунка в парламента. 

 

Това са правила, които са необходими да се отпуши възможността за получаване на плащането по ПВУ. Те са били внесени, но са били блокирани от Рая Назарян. По начина, по който се внасят, те са съгласувани с ЕК. Резултатите на старата антикорупционна комисия, или по-скоро липсата на такива резултати, потвърждават, че този орган се води от политически зависими лица, и истински разследвания за корупция по високите етажи на властта просто няма да има, заяви Бориславова. 

 

По думите ѝ ако комисията не смени своето ръководство ще продължи да се използва "като политическа бухалка срещу опонентите на ГЕРБ и ДПС. "Както вчера стана с Гюров. То е явна атака. КОНПИ твърди, че Гюров е нарушил, защото притежава 2 % дял в ООД. Няма как да е нарушена забраната да си неограничено отговорен съдружник. Води се поголовна война срещу всички от демократичната общност", добави Бориславова. 

 

"От местните избори насам има сигнали за несъвместимост или за касиране на резултатите от изборите подадени срещу: Благомир Коцев - кмет на Варна, Васил Терзиев - кмет на Столичната община. Предстои да разберем колко независим е ВАС, при положение, че експертизата е изцяло в полза на резултатите в подкрепа на Васил Терзиев", каза още тя. 

 

По думите ѝ  повечето сигнали се подават от "агент Петър от ДС" чрез организацията "Радио и телевизия "Истина или свобода". 

 

"Номинациите за членове на КПК ще бъдат оценени от представители на ВКС, МП, Омбудсмана, Сметната палата, а кандидатите ще представят своите концепции публично. Тази номинационна комисия ще направи преценка на професионалните и нравствените качества на кандидатите", обясни Надежда Йорданова. По думите ѝ предлаганият от ПП-ДБ механизъм ще гарантира, че комисията ще се ръководи от професионалисти. 

 

Бориславова отново потвърди, че ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ - СДС и ДПС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2659 |28.06.2024 Политологът Любомир Стефанов: Партиите не проумяват, че са удавници - гледат от дъното нагоре . 2| 2384 |28.06.2024 Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? . 1| 2217 |28.06.2024 Предстоят най-съдбоносните избори за парламент в историята на петата френска република . 6| 2325 |28.06.2024 Шестото чувство на Терзиев казвало, че есента ще има предсрочни избори за кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads