Реклама / Ads
25| 6150 |23.08.2015 НОВИНИ

Абаджиев: „Южен поток“ беше скъпоплатен блъф

.
Димитър Абаджиев
„Южен поток“ беше един скъпоплатен блъф, каза по БНР Димитър Абаджиев– генерален консул на България в Шанхай. Припомняме, че в понеделник, руският президент Владимир Путин обяви в Ялта на заседание на президиума на Държавния съвет, посветено на развитието на туризма в Русия, че членството на България в НАТО не означава, че Русия няма да развива отношения с тази страна.
 
Не знам дали самата България се радва (на членството). Решението обаче е взето, това е суверенен избор на българския народ, ние се отнасяме към него с уважение и ще работим с България независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на каквито и да е проекти, в това число в областта на енергетиката, като например Южен поток, каза руският президент по време на работна визита в Ялта, Крим. Той припомни, че София се е отказала от този проект.

 

Беше несериозно от страна на президента Путин да отправя някакви обвинения към България, че едва ли не тя носи някаква отговорност за неслучването на проекта „Южен поток“, тъй като самата руска страна не е имала никога намерение този проект да се случи, заяви в Абаджиев.

 

Липсата на алтернативни източници на природен газ остава основен проблем за България, заяви още новият генерален консул на страната ни в Шанхай.

Абаджиев коментира и целите, които си поставя като нов консул в Шанхай. По думите му трябва да се даде тласък на българо- китайските икономически отношения: 

Ще направя всичко възможно да се получат по-големи възможности за български компании , които искат да стъпят на огромния китайски пазар и обратно – такива , които искат да осъществяват по-сериозно сътрудничество с китайски компании, които искат да инвестират тук. Има огромен потенциал и интерес по отношение на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6721 |19.07.2015 Ветко Арабаджиев: Махнах японската вишна, за да я спася . 0| 8616 |20.06.2015 Д. Абаджиев: Не се отричам от Цв. Василев, но не общувам с него по обясними причини . 34| 5355 |18.04.2015 Русия дава на Гърция 5 млрд. eвро аванс за „Турски поток“ . 3| 4697 |13.03.2015 Стойнев: Петкова хал хабер си няма за обществената поръчка за „Южен поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads