Реклама / Ads
0| 17347 |15.05.2022 НОВИНИ

„Адът на земята“: Руснаци хвърлиха фосфорни бомби върху „Азовстал“ /видео/

.
Източник: полк „Азов“
За първи път руските нашественици хвърлиха фосфорни или запалителни бомби над „Азовстал“ в Мариупол. Това съобщи съветникът на кмета на града Петър Андрюшченко.
 

„Мариупол. Азовстал. Отново - от небето, морето, земята. Вчера окупаторите за първи път използваха запалителни или фосфорни бомби срещу защитниците на Мариупол (заключението ще оставим на специалисти)“, каза Андрюшченко, цитиран от УНИАН.

 

По думите му самите нашественици твърдят, че са използвали запалителни снаряди 9М22С с термитни слоеве. Температурата на горене е около 2-2,5 хиляди градуса по Целзий. Почти невъзможно е огънят да бъде спрян.

 

„Адът се издигна на земята. Към Азовстал. Невероятно е как нашите защитници издържат“, добави той и публикува видео от Азовстал.

 

Както УНИАН съобщи, след евакуацията на цивилни от катакомбите на „Азовстал“ в Мариупол руските войски не спират да се опитват да превземат завода, където се защитават украински войници. Окупаторите извършват ракетни и бомбови удари на територията на завода и извършват щурмови действия с помощта на артилерия и танкове.

 

Според украинския президент Володимир Зеленски влиятелни посредници и държави са били ангажирани за спасяването на украинските военни, разположени в „Азовстал“. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че операцията по освобождаване на завода ще изисква значителни усилия и голям брой войски.

 

На 11 май вицепремиерът Верещук каза, че на територията на „Азовстал“ може да има още около хиляда бойци, като половината от тях са тежко ранени.

 

На 12 май тя съобщи, че се водят преговори за освобождаване само на 38 тежко ранени бойци.

 

На 13 май Зеленски обяви, че Украйна предлага на Русия различни механизми за извеждане на украински бойци от завода „Азовстал“ с руския президент Владимир Путин. Става дума за спасяване на живи и изнасяне на телата на мъртвите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4282 |10.05.2022 Кирил Петков пред румънска медия: Ние харесваме руснаците. Истинският ни проблем е с Путин . 0| 3739 |10.05.2022 Кметът на Николаев: Основната цел на руснаците е унищожаването на украинците като нация . 0| 3478 |09.05.2022 По време на парада в Москва руснаци удариха с четири ракети ”Оникс” Одеска област . 0| 6066 |09.05.2022 70% от руснаците не искат парад, а 0,0 на сто от младите мразят немските окупатори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads