Реклама / Ads
2| 4780 |27.03.2020 НОВИНИ

Адв. Белянова: Грозно и недопустимо е така да се отнасят представителите на народа с народа

.
Албена Белянова
Не смятам, че хората ще останат безразлични в бъдеще при подобни изказвания. Не смятам, че всички трябва да излезем по улицата, на палатки като майките от „Системата ни убива”, за да може някой наистина да осъзнае, че е грозно и недопустимо по този начин да се отнасят представителите на народа с народа.
 

Това заяви пред БНР адвокат Албена Белянова, която сезира Комисията за защита от дискриминация заради коментар на финансовия министър Владислав Горанов, в който той използва квалификацията „маргинали" спрямо хора, упражняващи свободни професии.

 

"Със сигурност моята жалба не е единствената", посочи Белянова.

 

„Това е и обида, но със сигурност в такъв безпрецедентен момент, когато всички ние трябва да се подкрепяме, е вид тормоз и дискриминация. Включват се и нотариуси, и дейци на културата, науката и образованието, и медицински специалисти, и всички хора със свободна професия. По този начин да бъдат третирани, и то от човек с власт, който за десет години не е осъзнал, че той служи на народа, а не обратното, е дискриминация”, подчерта юристът.

 

Адвокат Белянова уточни, че жалбата е заведена в Комисията за защита от дискриминация, срокът е 30-дневен, но може да бъде удължаван, особено в настоящия момент.

„Това, което ми е правело впечатление в практиката на комисията е, че когато се касае за висш държавен служител, много често жалбите биват отхвърлени”, коментира юристът. Белянова смята, че за членовете на комисията вероятно е трудно да бъдат „безкрайно обективни”, защото структурата е част от изпълнителната власт. „В крайна сметка има и съдебен контрол, ще се надяваме на справедливо решение”, изтъкна тя.

 

Припомняме, че по време на брифинг на 23 март финансовия министър Владислав Горанов заяви: “Бългaрcкитe грaждaни, кoитo ca coциaлнo cлaби, прoдължaвaт дa ce пoлзвaт oт cиcтeмaтa зa coциaлнa зaкрилa. Тeзи грaждaни, кoитo ce oпитaт дa зaпaзят прaвooтнoшeниятa cи c рaбoтoдaтeлитe пo врeмe нa кризaтa, тeхният рaбoтoдaтeл щe пoлучи пoмoщ oт държaвaтa. Тeзи грaждaни, кoитo ca мaргинaли и нe пoпaдaт в нитo eднa oт oпиcaнитe хипoтeзи, тe ca coциaлнo изoлирaни и eдвa ли мoжe дa ce нaпрaви мнoгo зa тях”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 97394 |26.03.2020 Албена Белянова: Заплатата на шефа на ББР е 36 000 лева на месец. Така борят епидемията паразитите . 22| 77059 |24.03.2020 Албена Белянова: От днес няма да плащам осигурителни и здравни вноски. Заклевам се . 10| 6178 |20.03.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Депутати със защитни костюми - грозно и неуместно . 2| 4914 |17.03.2020 Албена Белянова: Чиновници мачкат дребния бизнес. Шефът на МВР: Затварянето на аптеки е спекула

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads