Реклама / Ads
10| 5724 |11.12.2014 НОВИНИ

Адв. Екимджиев: Цацаров ще торпилира съдебната реформа, но ще се сниши като Т. Живков

.
Екимджиев
Искането за оставки на ВВС закъсня.За две години ВСС сътвори куп скандали.Това заяви за Висшия съдебен съвет в "Лице в лице" адвокат Михаил Екимджиев. Главният прокурор ще направи възможното да торпилира реформата, но и ще направи възможното да оцелее и остави перспективи за някакво политическо бъдеще, каза той по адрес на Цацаров.
 
Въпреки че бе сезиран от съюза на съдиите и неправителствени организации за случайното разпределение на делата ВСС престъпно и съпричастно  мълчеше. Този ВСС е отговорен за откровената далавера при разпределението на делата, заяви адвокатът. За разпределението на делата се знае в юридическите среди. Сезирахме за това ВСС, но те приемат сигнала за сведение и го хвърлят го в кошчето. Когато ВСС бездейства, значи има интерес системата да работи корупционно, допълни той.

Всички, които работим със съдебната система, знаем това, но сега придоби някаква инерция. Знаем, че има зависимост, тя е в начина по който бяха избрани ВСС и Главния прокурор,  и особено приятелката на Цветанов в СГС. Или както Кокинов каза, нека сега си поемат отговорността и ги махнат, за да не пречат на нормалните съдии. За да запазим, ако не вярата, то поне илюзията, че нещо ще стане.
По-лошото от истинския хаос е организарният хаос, който сега съществува. Това става с фактическото разпределение на делата, за да стане по-трудно разпределението в съдебната система. По-лошо от този организиран хаос няма, категоричен е Екимджиев.

Оставката е един личен, морален акт и затова толкова рядко се дават оставки от съдии.Когато един човек е поставен, той трябва да изпълни поръчките на своите ментори. И затова не подава оставка. Ангажиментите и егото са решаващи оставки да се подават. Има организирани престъпни групи в превосъдието, заяви още той.

Най-унизителното е, че френският посланик трябваше да каже за недъзите в съдебната ни система. Сякаш ВСС и инспекторатът откливат на критиките на други държави, а не на суверена, на българския народ. Кой я издържа тази скъпа и неефективна система?, запита Екимджиев

Имам добра представа за главния прокурор. Той е завършен апаратчик от номенклатурен тип. Като него реагираше Т. Живков едно време при перестройката - ще се снишим, докато мине вълната. Главният прокурор ще направи възможното да торпилира реформата, но и ще направи възможното да оцелее и остави перспективи за някакво политическо бъдеще. Иначе спира дотук, каза своето мнение адвокатът.

Как бихте обяснили, че само седмица преди изявленията на Христо Иванов роптаеше по реформата и после стана съвсем нов човек. Не трябва човек да е конспиратор, за да  се виждат нещата,  добави той.

Със съдебната система се преразпределят бизнеси. Но дали е решаващо? Аз знам за извършване на такова разпределение с политически натиск.  Един съдия може да използва закона или като атомна бомба или като атомна централа. Оказва се, че професионална етика няма, убеден е адвокатът.

Инцидентът с Лозан Панов стана, като обяви кандидатурата си за шеф на ВКС. Това става по време на сутрешния му крос. Това значи, че нападателят е знаел, къде ще се окаже Лозан Панов. Тази гледна точка ме кара да мисля, че има и косвени жертви от голямото сътресение в съдебната система, бе коментарът на Екимджиев за нападението над Панов и някои други случаи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5432 |09.12.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Цацаров си присвои реформата на Хр. Иванов . 6| 4548 |04.12.2014 Цацаров търси смекчение за януарския доклад в Брюксел . 9| 4853 |01.12.2014 Цацаров се самопохвали за акцията в Пазарджик . 7| 4633 |26.11.2014 Цацаров: Изтече информация за акцията срещу имамите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads