Реклама / Ads
30| 7681 |20.02.2015 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: С "Червеи" се разчистват сметки между кланове в съдебната система

.
Адвокат Михаил Екимджиев
С разработката „Червеи” вероятно се извършва разчистване на сметки между кланове в съдебната система. Очевидно кланът на министър Цветанов явно е в немилост. Използва се ситуацията, че самият Цветанов е на крачка от затвора, за да се разчисти системата от неговите протежета в това число на съдия Владимира Янева. Така хем френският посланик би бил доволен, хем обществото може да остане с впечатление, че нещо се прави. В същото време ще се даде възможност да се преподредят лобитата в съдебната власт на ключовите места, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев.
 

Може да се използва ситуацията с „Червеи”  и с „Белведере” да се извърши препозициониране, преразпределение на силите за сметка на други политически ментори в лицето на ДПС и ГЕРБ , но без Цветан Цветанов. Очевидно е, че Цветанов е дистанциран от управлението на ГЕРБ, заедно с него си отива и неговият клан в съдебната система.

 

Дали от откровена глупост, или от участие в заверата със СРС-та Владимира Янева е давала нелепи разрешения за използването им, не е ясно. Ако го е правила от небрежност, се потвърждава тезата, че когато слагаш протежета на възлови места, в един момент може да се окажеш жертва на тяхната глупост.

 

Екимджиев коментира и 4-годишната ефективна присъда на Цветанов: Фактът, че Апелативният съд потвърди 4-годишната ефективна присъда на Цветанов, ме кара да мисля, че наистина има за какво да бъде обвиняван. Нямам причини да се съмнявам в професионалната безкомпромисност на съдия Спас Иванчев, председател на състава на Софийския апелативен съд, който потвърди присъдата. Добро впечатление прави позицията на председателя на ВКС Лозан Панов, който каза, че разпределението на делото на Цветанов в ръководения от него съд ще се извърши публично, в присъствието на медии. Това е добър сигнал, че Панов ще се опита да оправдае доверието и да докаже независимостта си от тази компрометирана петорка от членове на ВСС, които го издигнаха. Добро впечатление прави и неговата декларация, че ще остави Общото събрание да избере неговите заместници, въпреки че той като ръководител има право да си подбере хората, с които ще работи. Третият му положителен ход е вчерашното му призоваване на ръководството на СГС да подаде оставка за запазване честта на институцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6188 |19.02.2015 Гр. Караджов пред Фрог: ВСС реши за Янева под натиск . 7| 4607 |19.02.2015 Атанас Мерджанов: Изслушването по "Червеи" е безсмислено . 45| 5149 |19.02.2015 Цацаров тръгна срещу Янева за безобразията по "Червеи" . 26| 5375 |18.02.2015 Манолова пред Фрог: Плашат и притискат депутати в кулоарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads