Реклама / Ads
71| 13211 |19.01.2016 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: Борисов се държи като главатар на улична хайка

.
Адв. Михаил Екимджиев
Поведението на Бойко Борисов във ВСС е хулигантско не само сега, в скандала с есемесите, но и когато влетя в сградата на институцията и принуди членовете й да го изслушат. Тази силовашка акция доказва липсата на каквото й да е разделение на властите. Доказва, че България не се управлява като правова държава с дължимия протокол между публичните институции, а като улична хайка. Това коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев.
 

В истинските правови държави кореспонденцията между премиера и председателя на Върховния касационен съд може да е само чрез писма, които минават през канцеларията на премиера, където получават изходящ номер, и стигат до председателя на ВКС, където получават входящ номер. Това не е самоцелна бюрокрация, а гаранция за прозрачността на управлението и за публичността на взаимоотношенията между институциите. Използването на есемеси е начин за общуване в ъндърграунда, а не между длъжностни лица от публичните институции. С тези заплашителни съобщения Борисов показва, че командва парада включително и в съдебната система. Случаят не е уникален, тъй като преди три – четири години изтекоха от дома му в Банкя записи между тогавашния зам.-главен прокурор Николай Кокинов и тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов. Коментирайки главния прокурор Сотир Цацаров, Мирослав Найденов се обърна към премиера с думите: „Вие си го избрахте”. Още тогава стана безпощадно ясно кой реди колодите в съдебната система особено на големите играчи – главен прокурор, председател на Върховен административен съд, председател на Софийски градски съд …

Същите тези нехигиенични връзки лъсват в разговорите между Ченалова и Янева. Сякаш имахме нужда от това емблематично потвърждение от страна на премиера, че той държи всичко в свои ръце и дърпа конците на всички. Борисов все по-трудно удържа ролята си на министър-председател, явно предпочита да се държи като главатар, който подрежда всичко в шайката наречена държава.

 

Що се отнася до съветника на Борисов Яне Янев, който преди известно време щеше да уволнява премиера, той явно е готов да изпълнява всякакви нелепи клоунски роли. Имаме достатъчно исторически, логически, а в случая и граматически аргументи да не вярваме на Янев. Премиерът и/или неговият съветник излъгаха по изключително безпардонен начин за есемесите. Нека да припомня когато избухна скандала с Бил Клинтън и Моника Люински, американският президент беше подложен на импийчмънт и щеше да бъде отстранен не заради прелюбодеяние със стажантка, а заради това, че първоначално излъга американците, че не е имал такава връзка. Истината има изключително висока политическа цена и към този стандарт на цивилизованост в политиката трябва да се стремим. 

Лъжат ни като говеда за съдържанието на есемеса и затова всеки човек с достойнство и чест трябва да реагира, според адвокат Екимджиев.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 25795 |19.01.2016 Първо във Фрог: Прокуратурата спира употребата на ваксините „Еувакс” и "Пентаксим" . 10| 4385 |19.01.2016 Борисов и Нюланд бистриха сигурността и отбраната . 6| 5533 |19.01.2016 Ризински за Фрог: Груевски надигра и ЕС, и опозицията в Македония . 18| 11018 |19.01.2016 Виц за Борисов, Пеевски и баницата стана №1 за януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads