Реклама / Ads
18| 8176 |31.10.2019 ПОЛИТИКА

Адв. Екимджиев застава зад Мая Манолова против диктатурата на Пеевски и Борисов

.
Михаил Екимджиев
Правозащитникът адвокат Михаил Екимджиев записа специално видеообръщение в подкрепа на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова. Според него всички демократично мислещи хора трябва да я подкрепят заради опасността у нас да бъде установена еднолична авторитарна диктатура.
 

Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София, казва адв. Екимджиев.

 

Ето и цялото изказване на известния юрист:

 

"Аз съм адвокат Михаил Екимджиев. Свободата и демокрацията са моя кауза и вдъхновение. Затова винаги неизменно съм поддържал синята идея и съм гласувал за демократичната десница. Сега обаче ситуацията е различна. Застрашени сме от партия, която твърди, че е дясна, а в същото време се утвърждава като еднолична и авторитарна.

 

След назначаването на Иван Гешев за главен прокурор Бойко Борисов и Пеевски ще овладеят окончателно съдебната система. Затова ние като истински демократи трябва да реагираме, независимо от различията между нас. Единственият начин да спасим демокрацията, да спасим републиката, да спасим нашите права и свободи от заплахата от диктатура е да се противопоставим на това, което се случва и което има опасност да се случи и в София.






Налице е реална опасност от установяване на пълна авторитарна власт на политическа партия ГЕРБ във всички сфери на обществения живот. Единственият начин да се справим с това е да се обединим, въпреки различията помежду ни и застанем зад кандидатурата на Мая Манолова, от която може да започне промяната в София.

 

По подобен начин свободните граждани в Унгария, в Русия, в Истанбул само преди няколко месеца успяха да се противопоставят на много по-силни диктатори от нашите. Там, провеждайки умно гласуване, всички се обединиха срещу диктаторските партии на Орбан, на Путин и на Ердоган. И успяха. Нека и ние покажем, че можем да бъдем умни и далновидни.

 

Не е важно да харесваме Мая Манолова. Аз също не я харесвах като партиен функционер, но като омбудсман тя направи чудеса. Вярвам, че и като кмет на София ще продължи да работи по същия начин в името на хората. Затова нека не губим четири години, нека не хабим четири години от нашия живот, от бъдещето на децата ни като ги подарим на ГЕРБ. Нека да гласуваме в неделя за Мая Манолова."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8232 |28.10.2019 ”Демократична България” няма да подкрепи нито Фандъкова, нито Манолова за балотажа . 15| 5996 |19.09.2019 Левите искат от Манолова да махне мутрите от общината . 21| 10041 |05.09.2019 С прическа от Кърджали Караянчева захапа президента Радев и Манолова . 21| 11235 |28.08.2019 Политологът Д. Ганев: Нинова печели и ако Манолова загуби кметските избори, и ако спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads