Реклама / Ads
7| 4561 |22.07.2021 НОВИНИ

В събота парламентарно представените пратии /без ГЕРБ/ сядат на масата за преговори с ИТН

.
Източник: БГНЕС
Денят е събота. За поканата разбрахме от медиите, иначе получихме неофициално обаждане за събота да се готвим за преговори. Не знам къде ще се проведат. Това разкри пред Нова телевизия адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се. БГ! Ние идваме“
 

„Докато не видя условията на преговорите не отивам никъде“, отсече той. Очакванията са му за официални преговори, по възможност в сградата на Народното събрание.

 

„Никакъв компромис няма да правим. Условията ни са ясни – Гешев, правосъдна реформа. В тази част не правим никакви компромиси. Това не търпи коментар“, категоричен бе Хаджигенов.

 

От „Демократична България“ пък все още нямат покана за разговори с ИТН.

 

От БСП също все още не са получили официално покана от „Има такъв народ“ за консултации, има анонси за покана. „Вероятно ще има такава среща, разговорът трябва да бъде по политики, за да вземем решение как да подхождаме към правителството, което евентуално ще бъде съставено. През телевизора чухме някакви кратки приоритети от ИТН, които не съвпадат с нашите“, обясни пред bTV зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов. Социалистът обясни, че приватизацията на ББР е червена линии, която ако се заложи в програмата на ИТН, левицата няма да подкрепи техен кабинет. „Когато се срещат 4-5 политически субекта, всеки е със своите политики. За да има разговор и допирни точки е необходимо всеки един да направи малки отстъпки от своя страна. Затова ние в неделя се събираме на Национален съвет, за да очертаем червените линии, които ПГ на БСП не може да преминава“, допълни Проданов.

 

От своя страна Филип Станев от партията на Трифонов обяви, че от „Има такъв народ“ ще отправят покана за консултации за сформиране на бъдещия кабинет до всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ. Официални покани в писмен вид ще бъда изпратени днес. Станев не успя да отговори как информацията за консултациите е изтекла още снощи в медиите. „Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ“, допълни той. Очаква се срещите да се проведат през уикенда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3076 |12.06.2021 Облачна и дъждовна събота ни очаква . 1| 3025 |19.05.2021 До събота трябва да са ясни председателите на РИК . 9| 4134 |18.05.2021 Проф. Чорбанов: Като депутат бях свидетел как се губи парламентарно време . 40| 6270 |06.05.2021 Слави Трифонов с интервю по БНР в събота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads