Реклама / Ads
0| 4226 |22.03.2022 НОВИНИ

Адв. Йорданов: От прокуратурата ме просълзяват. Божков може да бъде разпитан, докато е в Дубай

.
Адв. Емануил Йорданов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Васил Божков може да бъде разпитан, докато е в Дубай. Има текст в НПК за това. Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.
 

По този начин той опроверга твърденията на прокуратурата, че нямало почти никакъв начин бизнесменът, укриващ се в Дубай, да бъде разпитан по повод арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

 

„В НПК пише „разпит на свидетел, който не се намира в страната“. От прокуратурата ме просълзяват. Говорим за желание на лицето, което трябва да бъде разпитано – да бъде разпитано. В тази връзка народът казва, че който не иска да свърши работа, търси оправдания“, добави Йорданов.

 

От своя страна адвокат Димитър Марковски също беше категоричен, че няма законова пречка за разпита на Божков. По думите му в тази ситуация няма особена „правна драма“.

 

„Става въпрос за техника. Това, че няма конкретен договор за правна помощ и сътрудничество с Емирствата не значи, че пътят за разпит на Васил Божков е юридически преграден“, категоричен е той.

 

Според Йорданов „правната драма“ е в това, че прокуратурата не иска да работи: „Имаме достатъчно данни на база на сигнала на Божков. Могат да бъдат разпитани основните действащи лица. Имаме кореспонденция между Борисов, Горанов и Божков. Тя може да е предмет на техническа експертиза. Това може да създаде обща картина“.

 

Мнението на Марковски е сходно - изявите на Божков в медиите са повод за започване на досъдебно производство.

 

„Не може да се допуска Европейската прокуратура да иззема функциите на българската прокуратура. Да не демонизираме цялата система, сред тях има качествени юристи“, категоричен беше Димитър Марковски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3117 |22.03.2022 Кабинетът „Петков“ иска Европрокуратурата да има собствена администрация у нас . 0| 4107 |21.03.2022 Асен Григоров: Прокуратурата не си направи добра услуга . 0| 49865 |21.03.2022 Прокуратурата явно ни взима за будали. Ама много греши! . 0| 5875 |21.03.2022 Европрокуратурата потвърди: Разследва висшестоящи за корупция и схеми с брюкселски пари у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads