Реклама / Ads
15| 3057 |12.06.2023 НОВИНИ

Владислав Горанов: Нямам от какво да се притеснявам, от Дубай Божков не помага на процеса

.
Източник: Стопкадър: БНТ
Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е сред българите, включени в списъка ”Магнитски”, заяви пред БНТ, че не се притеснява от обявените намерения на Васил Божков да се върне в България и да свидетелства като защитен свидетел.
 

Горанов бе категоричен, че твърденията на Божков, че е давал пари на Горанов, за да може да развива хазартен бизнес "на спокойствие", не са верни и допълни, че за него лично е по-добре процесът да приключи, за да е ясно всичко.

 

"Нямам от какво да се притеснявам, тъй като твърденията в защитната теза на Божков са неверни. Оттам нататък и за мен е по-добре този процес да приключи. Това, което той развива като защитна теза, е негово право. Лично за мен, като засегнат в процеса и набеден от него, ще е изгодно процесът да премине през всички фази, за да е известно на всички какво се е случило. Стоейки в Дубай, той не помага на този процес", отбеляза Горанов.

 

"Не знам за какви нови защитени свидетели става въпрос, но няма как да има свидетели на нещо, което не се е случило. Нека някой, който има да каже нещо действително, да дойде и да свидетелства, за да премине този процес и да се види. Да заповядат новите свидетели, не виждам защо търсите интрига в това. Да заповяда господин Божков. Няма никакви действия в Народното събрание, свързани с промяна на законодателството. Ако се върнете назад в историята, ще видите, че нито една част в системата за облагане на хазарта, не е променяна в периода, за който твърди Васил Божков", коментира още той.

 

Бившият финансов министър от ГЕРБ уточни, че е задействал процедура за обжалване на включването му в списъка "Магнитски" и че поддържа връзки с американските власти. Той формулира тезата, че включването му в списъка "Магнитски" може да има общо с Васил Божков или с механизма за контрол на главния прокурор.

 

"Предполагам, че би могло това да се свързва отново с Васил Божков, но не мога да го твърдя. Факт е и, че в този период имаше ангажимент от страна на ГЕРБ в подкрепа на законодателството, свързано с контрола на главния прокурор. Факт е, че нещата се случиха в края на един парламент, който не успя да материализира това. Дали нещата са свързани - не искам да си придавам такава значимост", подчерта Горанов.

 

Към момента Горанов потвърди, че остава член на ГЕРБ и помага на съпартийците си с експертни консултации по финансовата политика, когато го потърсят за помощ. Каза още и, че поддържа комуникация и с Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2613 |09.06.2023 Владислав Панев: Властта на главния прокурор трябва да бъде орязана . 1| 2686 |06.06.2023 Владислав Панев: Това е експертен кабинет, министрите сами избират екипите си . 3| 2901 |05.06.2023 Владислав Панев, ПП-ДБ: Радев сигурно стиска палци кабинетът да не мине . 8| 3110 |02.06.2023 Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но на Габриел гласувам такова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads