Реклама / Ads
19| 16559 |03.06.2021 НОВИНИ

Божков: Бях рекетиран от Борисов и Горанов. Ако не бях плащал, нямаше да съществувам отдавна

.
Васил Божков Източник: Facebook
Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран. Единствено аз подадох сигнал към прокуратурата. След това българският народ се събуди и България вече не е същата. След моя сигнал, вместо да го разгледат, американците ми наложиха санкции. Кой бизнесмен ще се осмели оттук нататък да подава сигнал? Бях рекетиран от лицето Бойко Методиев Борисов, и от лицето Владислав Горанов и други хора от тяхното обкръжение.
 

Това каза на пресконференция бизнесменът Васил Божков по повод наложените му от САЩ санкции.

 

„Рекетът не е подкуп. Естествено, че съм плащал. Ако не бях плащал, нямаше да съществувам отдавна. огато спрях да плащам, видяхме какво се случи. Започнах да плащам, след като ГЕРБ направиха поправката в Закона за хазарта, от 2014 г. до 2020 г. За последните три години съм дал над 60 млн. лв. Не съм имал достъп до шефовете по хазарта. Този достъп беше ревниво спиран от Влади Горанов“, коментира той.






„Какво да ме притесняват тези санкции? Личният ми бизнес е унищожен. Аз, който бях подложен на рекет и изнудване, съм подложен на санкции, а тези, които ги осъществиха - Борисов и прокурорът - имат чадър. Този чадър е трайно поставен и занапред. Ако Бойко е американски кучи син, да си го взимат“, заяви бизнесменът и допълни, че не се притеснява относно наложените му санкции от САЩ, защото няма активи и сметки зад Океана.

 

„Румен Радев не го познавам. Нито имам да връщам на Борисов, нито имам да вземам“, добави Божков.

 

Той отрече да познава или някога да е имал контакти с Ангел Папалезов - шефа на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция”, който бе обвинен в организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство и пране на пари. Твърдеше се, че той е близък на Божков човек. 

 

„За съжаление със Шиши и други искат се разправят с него, може и да не ми дойде редът“, каза още Васил Божков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5491 |03.06.2021 Илиян Василев: САЩ свалят доверието си от Бойко Борисов . 32| 5525 |03.06.2021 Румен Петков: Пропуснаха взелите рушвета Горанов и Борисов . 10| 6700 |03.06.2021 Георги Кадиев: Липсва Бойко Борисов. Всички знаем, че с Пеевски са в симбиоза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads