Реклама / Ads
3| 4215 |28.08.2023 НОВИНИ

Защитата на Божков ще обжалва наложения му арест: Мярката му в момента е отмъщение

.
Това, че Божков не е бил в България, не е основание да взимане за мярката на неотклонение. Изискванията са посочени съвсем ясно в закона. Във всички случаи щеше да е навън сега. Съучастниците по делата на Божков всички са навън, без нито една мярка. Ако беше в България, също щеше да е навън. Това е отмъщение.
 

Това заяви пред Нова телевизия защитникът на бившия хазартен бос адв. Георги Гатев.

 

Той отхвърли спекулациите, че завръщането на бившия хазартен бос у нас има общо с убийството на Алексей Петров. По думите му Божков е получил разрешение да напусне Дубай дни преди покушението над бившата барета. 

 

“Някои хора имат просто интереса да се търси такава връзка”, категоричен е Гатев.

По думите му Божков добре е осъзнавал, че ще бъде вкаран в ареста при връщането му в България. 

 

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев посочи, че не знае, защото не е негов адвокат по това дело.

 

“Той имаше други намерения, още много отдавна възнамеряваше да се върне в България. Това, че иска да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиненията му”. 

Гатев определи като нерелевантна с делото информацията, че Васил Божков и Евгений Пригожин са имали комуникация и общ бизнес. 

 

“Възможно е да има такава информация, не го отричам, но зависи каква е същността, трябва да се знае каква е същността на тези разговори, в какво се състои тази комуникация. Това са нови обстоятелства, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, говори се за съмнителни сделки, евентуално за извършени престъпления, защо досега не е повдигнато обвинение, Божков е обвиняем от 2020 г. Това нещо досега не е направено, защото в тази информация няма никакви данни за престъпление, извършено от негова страна”, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10472 |28.08.2023 Емануил Йорданов: Историята с Божков и хазарта може да се разплете, но не говорим за Влади и Бойко . 5| 3888 |27.08.2023 Васил Божков обжалва постоянния си арест . 9| 6819 |27.08.2023 Социологът Димитър Ганев: Божков не е имал възможност да остане повече в ОАЕ . 4| 4026 |27.08.2023 Журналист: Не виждам пряка връзка между убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads