Реклама / Ads
13| 15661 |19.01.2024 НОВИНИ

Божков - на разпит в СДВР. Акцията в София - заради убийството на Алексей Петров /обновява се/

.
Имоти на Васил Божков
Спецполицаи от СДВР и ГДНП влизат на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков, съобщи Нова телевизия. Полицията потвърди, че се разследва връзката на бившия хазартен бос с убийството на Алексей Петров. Няколко часа след началото на операцията Божков бе изведен за разпит в СДВР.
 

Пред офиса на Божков на ул. "Московска" има полиция. Според изтекла информация се проверяват два имота на бизнесмена. Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

 

Източници на "Капитал" твърдят, че МВР и прокуратурата работят по оперативни данни, според които "лица, имащи общо с охраната на Божков, са предполагаемите извършители на убийството на Петров".

 

На излизане от СДВР Божков не обясни за какво е бил разпитван.

 

"Разпитваха ме за глупости”, лаконичен беше бизнесменът.





"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват, но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. В известна степен са били свързани, но в определен момент те са били прехвърлени на друго лице и по този повод е поканен на разпит в СДВР, където в момента се намира. Казаха, че не го извеждат, а просто го придружават и както виждате той си тръгна със собствената си кола", посочи адвокатът на Божков Георги Гатев.

 

Божков е с 20 обвинения и месеци наред се укриваше в Дубай, но по-късно се върна, беше задържан, а след това и пуснат под домашен арест. При завръщането на Божков в България се появиха предположения, че той може да има нещо общо с инцидента с бившия главен прокурор Иван Гешев на пътя Самоков-София. Тази версия така и не беше потвърдена. По-късно обаче се появиха съмнения, че бизнесменът седи зад убийството на бившата барета. Припомняме ви, че хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август.




 

Самият Божков отрече да има връзка с убийството на Алексей Петров. Определи акцията като "поредна политическа репресия срещу себе си" по модела на събитията от 2020 г.

 

 

"Лъжат медиите и създават зрелища", написа Божков в профила си във Facebook.

 

Пред медиите бившият хазартен бос отрече да има нещо общо с Петров.

 

Бившият хазартен бос определи партия "Възраждане" като "аватар на хунтата" и "изкуствено създадена опозиция". Божков обяви и нов политически проект - "Скоро". През 2020 г. той обяви създаването на "Българско лято", но партията не постигна добри резултати на изборите.

 

"Аз съм се върнал, за да направя нещо за тази държава - нещо за вас. За себе си съм постигнал всичко", каза още Васил Божков.

 

Очаквайте подробности!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5826 |19.01.2024 Евродепутатите обмислят правни действия срещу ЕК заради парите за Унгария . 3| 4544 |19.01.2024 Секторът на услугите – с най-голяма добавена стойност за икономиката ни . 1| 4438 |19.01.2024 Нови правила предвиждат по-нисък таван за плащанията в брой в ЕС . 15| 8489 |19.01.2024 Камен Невенкин: Най-голямата глупост в една война, която Русия не печели, е да отвори втори фронт /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads