Реклама / Ads
7| 4978 |19.01.2024 НОВИНИ

Акад. Денков за акцията в имоти на Божков: Прокуратурата дължи официално обяснение

.
Акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
"Вътрешният министър ми каза, че МВР изпълнява действия по нареждане на държавното обвинение и единствено прокурорът може да коментира". Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти по повод акцията, при която полиция влезе в имоти на бизнесмена Васил Божков.
 

"Смятам, че се дължи официално обяснение за какво става дума, но това е в правомощията на прокурора", допълни министър-председателят.

 

Днес спецполицаи от СДВР и ГДНП влизоха на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков. Полицията потвърди, че се разследва връзката на бившия хазартен бос с убийството на Алексей Петров. Няколко часа след началото на операцията Божков бе изведен за разпит в СДВР. Какво знаем по казуса - четете тук. 





На въпрос дали ще бъдат удовлетворени исканията на земеделците, така че да бъде спрян евентуален протест, Денков отговори:

 

"В бюджета за тази година има с 500 млн. лева повече в сравнение с миналата. Предстои да видим дали има проблеми с разпределението на тези средства и дали да се намесим в това, което е планирало министерството. Понякога има неразбиране – очакват се пари от една посока, а те трябва да дойдат от друга".

 

Той коментира и избора на двама нови конституционни съдии от страна на НС:

 

"Това е процедура, която е изцяло в правомощията на НС. Тя беше направена по закон и няма съмнения, че процедурата е изпълнена. По въпроса какви трябва да бъдат кандидатите – виждаме разлика. Мисля, че всеки си дава сметка, че в профила на двамата кандидати има съществена разлика. И това дава отражение, както в начина, по който се предполага, че ще действат като съдии, така и в коментарите за техните кандидатури”, подчерта Денков.





По повод казуса с "Пирогов" на фона на проверката на смъртта на 15-годишната Даная и поисканата оставка на здравния министър Хинков от страна на лекарите в най-големия спешен център у нас той подчерта:

 

"Няма как да работи здравната система и как да работят лекарите, ако им нямаме доверие и подлагаме на съмнение всяко нещо, което се случва. Затова трябва да имаме доверие на лекарите и, ако имаме някакви критики към тях, те трябва да са само на базата на извършени проверки с крайни резултати, които доказват, че има проблем”.

 

Премиерът Денков беше категоричен, че "доста бързо се приближаваме към еврозоната".

 

"С много улисия успяхме през последните месеци да докажем, че България е сериозен кандидат и можем да изпълним всички заложени индикатори. Това, което обсъждаме в момента, е дали ще покрием последния критерий. Той е свързан с едно много строго изискване за инфлацията, а именно че тя трябва да е не повече от 1,5 процента от трите най-ниски в еврозоната”.  

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5419 |19.01.2024 “Пирогов” се ядоса на МЗ за “Даная”. Иска оставката на министър Хинков . 4| 4329 |19.01.2024 Скандал в СОС заради бюджета. Терзиев напусна залата . 5| 4458 |19.01.2024 Режимът в Москва затяга хватката си. Арестуваха протестиращи, за да не тревожат Путин по време на президентската кампания . 0| 4217 |19.01.2024 ЕЦБ: Световната търговия се възстановява и напредва към нормализиране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads