Реклама / Ads
4| 5420 |19.01.2024 НОВИНИ

“Пирогов” се ядоса на МЗ за “Даная”. Иска оставката на министър Хинков

.
Началници на отделения и клиники в УМБАЛСМ „Пирогов“ поискаха оставката на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков. От там обаче посочват, че са готови да подадат оставки от 1 февруари, заради “непрестанния медиен натиск” покрай случая с 15-годишната Даная.
 

В писмо след общо заседание от Медицинския съвет и Съветът за здравни грижи на болницата, разпространено от пресцентъра на лечебното заведение посочват, че снемат доверието си от здравния министър, след като бе разпоредена поредна проверка за смъртта на Даная. 

 

Майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова поиска нова проверка срещу болницата, след като първоначално одит хвърли вината върху семейството на Даная, което неглижирало основното й заболяване. Стоянова определи това становище като “лъжа” и “манипулация” и припомни, че всъщност три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи. 





Журналистическо разследване показа, че има съществени разминавания в данните за лечението на Даная в “Пирогов”. Разследването е на Валя Ахчиева. То на практика освети, че лекарите дават различни обяснения за лечението на починалото момиче пред агенция “Медицински надзор” и журналистката.

 

“Недопустимо е нормалното функциониране на болница “Пирогов“ да става заложник на междуличностни конфликти и задкулисни финансови интереси.“, пишат още от лечебното заведение. 

 

Според присъствалите на заседанието над 80 ръководители на структури в “Пирогов“ е недопустимо екипите на болницата да работят под натиск през медиите и социалните мрежи, както и административен тормоз, защото това нарушава доверието лекар-пациент и пречи на нормалния работен ритъм и ежедневното изпълняване на задълженията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4329 |19.01.2024 Скандал в СОС заради бюджета. Терзиев напусна залата . 5| 4459 |19.01.2024 Режимът в Москва затяга хватката си. Арестуваха протестиращи, за да не тревожат Путин по време на президентската кампания . 0| 4217 |19.01.2024 ЕЦБ: Световната търговия се възстановява и напредва към нормализиране . 11| 4418 |19.01.2024 Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads