Реклама / Ads
1| 5816 |06.01.2024 НОВИНИ

Майката на Даная: Опитват се да ме убият. Докладът за смъртта й е пълен с лъжи

.
Одитният доклад на агенция “Медицински надзор“ за смъртта на починалата в "Пирогов" 15-годишна Даная е пълен с лъжи и манипулации. Това заяви майката на момичето Ани Стоянова. Според нея в документа се посочва, че основното й заболяване е било неглижирано и именно това е довело до смъртта на Даная, а не липсата на неврохирург, който да я прегледа.
 

“Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост”, посочи още Стоянова. 

 

“Одитът е готов. Мислите си, че виновни няма, ще ви изненадам, има! Виновна съм аз, защото съм неглижирала собственото си дете!”, ядоса се още майката на Даная. 

 

Според написаното в доклада 15-годишното момиче е починало заради неглижиране на основното й заболяване, а не защото три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи.

 

“В продължение на една година ние всяка седмица бяхме в ИСУЛ, за да се лекува нейното основно заболяване, а според доклада то е било неглижирано. Надявах се да има някаква справедливост, но такава няма. Сега се опитват да убият и мен с този доклад, не че аз вече не съм мъртва отвътре“, разказва още Ани Стоянова.

 

Даная почина в болница “Пирогов” през май миналата година. В нейна памет майка й основа фондация на нейно име. 

 

"Винаги съм била “мъжко момиче”, опитвам се да бъда разумна и рационална, да се справям с емоциите си и те да остават само за мен. Понякога не се справям, особено, когато основните ни човешки права биват потъпкани", пише още майката на момичето.

 

 

"Това е последната снимка на Даная. Следващите две показват как в България се събира “мултидисциплинарен” екип за животоспасяваща операция на дете по празници. На последното видео е “неглижираната” от майка си Даная, два дни преди да си удари главата. Днес Даная е в това бялото бурканче. Според Медицински надзор всичко е точно. Садят рози за донорите на органи", написа бившият депутат от ПП-ДБ Кремена Кунева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4599 |06.01.2024 Ротацията в сглобката била технически въпрос. И екоминистърът - спокоен за поста си . 2| 5183 |06.01.2024 Сърбия и Косово решиха спора с регистрационните табели . 4| 4261 |06.01.2024 Дипломат №1 на ЕС: Палестинска държава е единственият изход от кризата . 4| 4280 |06.01.2024 Смилов очаква козметични промени в кабинета след ротацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads