Реклама / Ads
15| 16073 |29.08.2023 НОВИНИ

След продължил над 4 часа разпит: Божков потвърди, че е дал над 60 млн. лева ”такса спокойствие”

.
Източник: БГНЕС
След продължил над 4 часа разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, Васил Божков бе изведен от бившата сграда на специализираната прокуратура и съд с автомобили на съдебна охрана с включени сирени.
 

След разпита адвокатът му Георги Гатев обясни пред журналисти, че Божков е потвърдил заявеното още през пролетта на 2020 г., че е платил над 60 млн. лв. "такса спокойствие " за хазартния си бизнес. Гатев не спомена имената на хората, на които са дадени парите, защото е подписал декларация, че няма да разгласява информация от разследването.

 

По думите му, Божков е допълнил и други детайли, освен обявените публично данни, че е дал 60 млн. лв. на бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Разпитът на Божков продължава и утре.

 

Адвокат Гатев заяви пред медиите, че Божков не е бил екстрадиран по повод съобщеното по-рано днес от прокуратурата. Той показа и документ на арабски език, който, по думите му, представлявал разрешение от прокуратурата в ОАЕ, че клиентът му може да се прибере в България.

 

"Той е имал няколко разговора с прокуратурата преди да се върне в България. Уведомил ги е, че иска да се прибере, а те няколко пъти са го питали дали е сигурен в решението си и дали за него няма да има опасност в България", обясни адвокатът.

 

Той посочи, че от около две години Божков е искал да се върне в страната, защото е вярвал, че съдебната система се е променила след отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор и след закриването на специализираните съдилища и прокуратури.

 

Междувременно във Фейсбук Божков написа:

 

Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи.

 

"На 20.06.23 г. съответното лице (бел. ред Васил Божков) се яви пред прокуратурата и предяви желание да се предаде доброволно на българските власти", пише в един от документите. 

 

По-рано днес от МВР и Прокуратурата потвърдиха, че Божков се е завърнал в страната не по собствено желание и изпратиха и документация, свързана с екстрадирането му от Обединените арабски емирства. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3735 |29.08.2023 Финландия планира да похарчи 2.3% от своя БВП за отбрана през следващата година . 0| 7179 |29.08.2023 Отстраниха от длъжност за 4 месеца следователя Свилен Цеков от СГП . 3| 3853 |29.08.2023 Експерт: Лабораториите, в които се правят тестове за дрога, да не изследват и за алкохол . 2| 4437 |29.08.2023 Кметът на с. Прилеп за трагедията: Отговорност би следвало да се потърси и на родителите на детето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads