Реклама / Ads
3| 3561 |07.06.2021 НОВИНИ

Папалезов - обвинен 15 минути след разпита си

.
С обвинение в участие в организирана престъпна група се сдоби висшия полицай Ангел Папалезов, който бе задържан след акция на прокуратурата, която дойде в съмнителен момент - след като Папалезов бе назначен за един от проверяващите твърденията за подслушване на политици.
 

Началникът на сектор “Културно-исторически ценности” към ГД “Национална полиция” бе разпитан днес, а само 15 минути по-късно излезе като обвиняем. В ОПГ-то участвали той и още над 10 души, предават от bTV. 

 

Според обвинението групата била ръководена от бившия хазартен бос Васил Божков. 

Обвинението срещу Папалезов идва и на фона на нещо друго - преди няколко дни стана ясно, че разпространените от прокуратурата антики, с които уж търгувал Папалезов, се оказаха сувенирни монети. Информацията бе разпространена от "Дневник", по-късно потвърдена и от bTV, които са намерили и авторът на част от сувенирните монети, на някои от които се вижда лика на Борисов като римски император от Банкя.

 

“Истинско безумие е, защото този човек не го познавам. Познавам служители на фондация „Тракия“, но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Работя по линия “Културно наследство“ от 2003 г. насам. Ще е професионален срам, ако не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции. При една от най-хубавите лично наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където успехът е международен“, коментира Ангел Папалезов.

 

Според защитниците на висшия полицай постановлението е напълно кухо. 

Прокуратурата обаче не е съвсем съгласна. 

 

“Не е прецедент специализираната прокуратура и може би други прокуратури да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители и не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път (...) Специализираната прокуратура е формирала обвинителна теза спрямо доста по-високопоставени полицейски служители (...) Васил Божков има обвинение за това, за което има обвинение висшият полицейски служител", подчерта ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8061 |02.06.2021 Илиян Василев: В обвинението срещу Божков има ред ”заради подкупи към политически лидер”!?!? Борисов?! . 3| 3980 |02.06.2021 Обвиняват Папалезов, защото „работел по дребни иманяри, а не по едрите риби в бранша“ . 4| 3555 |02.06.2021 Повдигнаха обвинение на шеф в „Национална полиция” . 22| 19980 |31.05.2021 ”19 минути”: Домусчиев обиден на Борисов, карал го да чака 2 часа, докато играе карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads