Реклама / Ads
0| 4004 |20.03.2022 НОВИНИ

Родната прокуратура не можела да разпита Божков онлайн

.
Прокуратурата у нас не е разпитвала Васил Божков. Не защото не иска, а защото не може заради действащия НПК. Уверението дойде от шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, която изненадващо се включи в ефира на bTV.
 

Разпитът на свидетели онлайн обаче е пречка само за родната прокуратура. Самият Божков заяви, че докато е в Дубай е дал показания на Европейската прокуратура. Дали това е така - от родното обвинение не могат да кажат. Защо? Защото Маджарова не била говорителка на подопечната на Лаура Кьовеши институция, заяви самата тя. 

 

“Васил Божков в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“, заяви Маджарова. 

 

Шефката на Специализираната прокуратура посочи още, че именно обвинението е разкрило ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като проверка за това е възложена на АДФИ. Щетата е била установена “в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване”. 

 

Маджарова обаче не коментира как така изведнъж държавата разбра, че е била ощетена с толкова крупна сума и къде е бил тогавашният финансов министър - Владислав Горанов, който впрочем бе и един от арестуваните в четвъртък вечер. Припомняме още, че при безпрецедентната полицейска акция бе задържан бившият премиер Бойко Борисов и пиарката му Севдалина Арнаудова. Прокуратурата обаче не повдигна обвинения. 

 

Маджарова не поиска да коментира как така Горанов не е забелязал огромната дупка в бюджета, защото “не е редно доказателства по делото да се изнасят чрез медиите”. 

По думите й “всичко е възможно“ и могат да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 53417 |20.03.2022 Страхува ли се Андрей Райчев от Борисов и прокуратурата или да? . 0| 84046 |19.03.2022 Диана Дамянова към прокуратурата: Драга Сийке, нахлуйте в Министерския съвет и оковете с пранги краката на Кирил Петков! . 0| 8557 |19.03.2022 Румяна Ченалова: Прокуратурата на Гешев няма как да застане срещу Борисов . 0| 28049 |19.03.2022 Депутатът Димитър Гочев от ПП, юрист: За ареста на Бойко Борисов – колко пъти излъга и как саботира прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads