Реклама / Ads
7| 4956 |23.01.2024 НОВИНИ

Божков - пак на път към НСлС. Предявяват му обвинение?

.
"На път към следствието. По-късно ще разберете защо". Това заяви Васил Божков във видео, споделено във Facebook профила му. Това е вторият път, в който бившият хазартен бос отива в националното следствие, след като миналата седмица се проведе спецакция в София, свързана с разследването на убийството на Алексей Петров. 
 

Не е ясно какво точно ще прави Божков в НСлС. От прокуратурата също не са коментирали. Източници на "Дневник" обаче твърдят, че Божков отива в следствието, за да му бъде предявено обвинение по разследването по досъдебното производство за нанесени от него и още хора над 500 млн. лев. щети от неплащането на такси от хазартна дейност. Според държавното обвинение Божков със съдействието на представители на закритата Комисия по хазарт е ощетил държавния бюджет с повече от половин милиард лева. Божков твърди, че е плащал “такса спокойствие”, за да развива хазартния си бизнес, а парите са отивали при тогавашния премиер Бойко Борисов.

В националното следствие Божков остана повече от час. След като напусна сградата, той обясни, че са му били предявени материалите по делото за хазартния му бизнес. Попитан на какви доказателства се крепи тезата на обвинението, Божков отговори „на слухове“ - „Някой чул, не разбрал, това е“, допълни той.

 

Вчера главният секретар на МВР Живко Коцев посочи, че версиите за убийството на Алексей Петров остават две, но заяви, че все още няма заподозрян извършител или поръчител. 

 

ФрогНюз припомня, че миналата седмица на територията на София се проведе акция, свързана с разследването на смъртта на бившата барета. Акцията продължи часове, претърсени бяха няколко имота на Божков. Вчера бе разпитана и жената до Божков Елена Динева. 





"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват, но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. В известна степен са били свързани, но в определен момент те са били прехвърлени на друго лице и по този повод е поканен на разпит в СДВР, където в момента се намира. Казаха, че не го извеждат, а просто го придружават и както виждате той си тръгна със собствената си кола", посочи адвокатът на Божков Георги Гатев.

 

Пред ФрогНюз Бойко Станкушев от АКФ коментира, че случилото се може би има общо с телефона на Алексей Петров, който бе предаден на ФБР за декриптиране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4606 |23.01.2024 Над 80 000 лева щети нанесени от пожара в Пампоровата къща . 0| 4083 |23.01.2024 Турският парламент се събира. Ще падне ли пречката пред членството на Швеция в НАТО . 1| 4078 |23.01.2024 От утре: Грипна епидемия обявиха за Плевен . 16| 6405 |23.01.2024 Нови мъчения за Навални: Главният певец на Путин му пее всяка сутрин в 5 часа след руския национален химн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads