Реклама / Ads
12| 8615 |29.04.2020 НОВИНИ

Адв. Николай Хаджигенов: Арестът на Лиляна и Мартин е юридическа пунта мара

.
Николай Хаджигенов
Те внесоха огромна жалба от 450 стр. срещу АПИ, която е включена в делото срещу тях. Доказателствата в тази жалба са за корупция, нагласени търгове и др. Когато имат активни противници, те са събрали всички доказателства. Причината е бизнесменът Васил Божков, който има 50% активи в офисите на "Декарт", които са обявени, че са на Лиляна Деянова и Мартин Димитров.
 

Така обясни в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком адвокат Николай Хаджигенов причината Лиляна Деянова и Мартин Димитров да бъдат задържани.

 

Днес прокуратурата разби два офиса на фирма "Декарт", от която 50% са на Васил Божков. От прокуратурата обявиха, че са техни - на Лиляна и Мартин. Откриха техника за откриване на подслушватели. Това не е незаконно. Може всеки да си ги закупи, обясни адвокатът.

 

Ние живеем в сбъркана държава. Прокуратурата е маша на мафия. В случая прокуратурата прави миш-маш от неща, с които са проверявали двата им европроекта. Никак не се доказва това. Това е съвременният вариант за убийството на Пеевски. И тука си е същото. В тези компании, които разбиха, имаше тридесет души работещи. Те са работещи. Затова това една юридическа пунта мара, заяви Хаджигенов.

 

Ще ги направят на маймуни следващите няколко дни. Свободата има цена. Аз самият плащам цена като граждански активист, прогнозира той.

 

В ареста се чувстват великолепно. Хубаво е на младите хора, че знаят, че са прави, че са посочили виновниците, разкри той.

 

През техните фирми са минали европейски пари, но не милиони, а хиляди. Софтуерите са с различни номера и интерфейс. Доверявам се на експертизите на вещи лица, обясни адвокатът.

 

Те са косвени жертви. Смях се, като чух, колко изнасилени има от Божков. Това няма доказване. И започват да тръскат като бръшнян чувал. На който пътищата са се пресекли с Божков, сега пак са пангара, смята адвокатът.

 

Специализираният съм бе заченат в грях от Борисов и Цветанов. И сега този съд стана орган на главния прокурор, припомни Хаджигенов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6011 |24.04.2020 Проф. Николай Витанов: Загубихме битката с COVID-19 на Великден . 10| 8747 |18.04.2020 Поетът Николай Милчев за Фрог: Великденска вишна . 15| 8152 |16.04.2020 Николай Милчев: Ако властта предприема мерки, то е, защото се страхува да не бъде пометена . 0| 4093 |15.04.2020 Почина легендата на българската пантомима Николай Ганчев-Руди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads