Реклама / Ads
6| 5289 |02.06.2021 НОВИНИ

Адв. Николай Хаджигенов: Гешев е такава гнус, която не заслужава дори яйце. Служебният кабинет да го изгони от „Бояна“

.
Иван Гешев си е създал държава в държавата. Представете си подслушванията - на мен, на Арман Бабикян, на Бойко Рашков. Най-вероятно не греша. Да, това е война. Гешев все още живее в резиденция „Бояна“ в дом № 5. „Бояна“ се управлява от МС. Бих изгонил Гешев още утре. Това каза по БТВ адв. Николай Хаджигенов.
 

По закон главният прокурор не е от лицата, които се охраняват от Бюрото за защита на свидетелите. Бих наредил незабавно да му бъде махната охраната. Специалният режим на колите на Бюрото не зависят ли от МВР?  КОС никога не са правили проверка на оръжието на Бюрото. Утре да го направят.

Гешев е такава гнус, която не заслужава дори яйце. Това би било загуба. Гешев трябва да се почувства като гражданин, а не като ръката на Бог. Той, като администратор,  не е повече от всички простосмъртни.

 

Да се събере служебния кабинета и да обяви, че от утре той не живее в „Бояна“. Той ползва охраната незаконно. Той превърна Бюрото в преторианска гвардия. Искаш да воюваш в нашата държава. Объркал си държавата, объркал си гражданите.

 

Протести трябва да има. Смисълът на демокрацията е в това. Няма главен прокурор, който  обаче да се свали с протести. Единствен начин да го свалиш е през НС, нови правила, избор на нови хора. Гешев е дал достатъчно на брой основания да бъде свален. Опитвах се 6 години да сваля Цацаров. И започваме от КТБ и с всички неща, с които се хвали Гешев-олигарси и т. н. Аз не съм имал нищо общо с олигарсите. Техните олигарси, Гешев ги брани като Матросов. Делян Пеевски-Гешев оглушава на секундата. „Автомагистрали“ - също. Затова Гешев е главен прокурор - за да пази техните олигарси. Затова обикновените граждани влязоха в политиката.

 

Хората на Гешев имат ли полицейски правомощия? А, нямат?

 

В момента няма чистка. Ако аз трябва да я правя – ще оставя 10 % от МВР. Трябват нови хора.  МВР не върши нищо. Те участват активно в престъпната дейност. МВР трябва да бъде изградено отново, обясни адвокатът.

 

Относно работата на служебния кабинет той каза: „До тук добре. Смущават ме някои странни назначения, но като цяло гледам правосъдния министър, на МВР, на икономиката и на финансите. Във всички тези министерства трябва да останат 20 процента от хората. Като е отнет достъпа на Рашков, дали не е  отнет по силата на закона, защото не му трябва? След като го махнаха от Бюрото за контрол на СРС, достъпът му се прекратява. Сега като шеф на МВР има пак достъп. След това пак ще му го отнемат“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4928 |02.06.2021 И Хасково въстава с искане оставката на Гешев . 16| 3230 |02.06.2021 Гешев вика Рашков. Щял да се радва да проведат работна среща . 25| 18215 |02.06.2021 Росен Миленов пред Фрог: Няма да мръднем от кабинета на Гешев, докато не подаде оставка. Искаме арести. Или сега, или никога . 22| 12536 |02.06.2021 Викове „Оставка“ по коридорите на Съдебната палата. Протестиращите са пред кабинета на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads