Реклама / Ads
1| 4096 |03.04.2020 НОВИНИ

Адв. Петрова: Заповедите на здравното министерство всяха напрежение у хората

.
Адвокат Мария Петрова
Всички станахме свидетели на едни доста разнопосочни заповеди от страна на здравното министерство, които вместо да всеят спокойствие, сториха точно обратното. Имам предвид, че начина, по който бяха формулирани заповедите на министерството, а и чисто нормативната им основа не вярвам да са най-доброто, на което са способни колегите, които са ги работили.
 

Това коментира адвокат Мария Петрова, която участва в Медицинския съвет към Националния щаб, в ефира на Нова тв.


Въпросите, които обществото си задаваше - каи са възрастните, какво значи двама възрастни, мога ли да мина през парка, коя хоспитализация е планова, защо не можем да правим инвитро, защо не можем да правим трансплантации, защо сутринта сме с маска ,а вечерта не сме. Всички тези неща не трябваше да стават така. Вярвам, че хората, които са ангажирани в държавата да се справят с кризата, в която се намираме, трябва да покажат отдаденост и вярвам, че ще го направят, каза още тя.


Министърът на здравеопазването не се е допитал до нас, които сме в Медицинския съвет, защото нито ние имаме така функция, нито той има такова задължение, посочи тя.


Смятам, че критиките ми към колегите от здравното министерство са основателни от юридическа гледна точка, коментира Петрова.


Съвсем категорично и убедено заставам зад думите си, че има проблем със заповедите, издавани от здравното министерство в извънредната ситуация. Всички се борим да подобрим ситуацията. И смятам, че всякакви конфликтни точки са недопустими, тъй като всяват допълнително напрежение и не помагат на хората. Хората искат практически решения, които трябва да дойдат от държавната власт, обясни адвокатът.


Трябва да използваме кризата, за да създадем нови възможности. Например електронното здравопазване може да се случи. Видяхме, че не е необхподимо да разнасяме рецепти на хартия и единствената пречка е нормативната база в страната и ако се възползваме от момента, можем да извлечем някои позитиви от тази криза, посочи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4568 |29.03.2020 Адв. Мария Петрова: Не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран . 1| 4255 |24.03.2020 Катя Петрова: Хора, и нашите сили не са неизчерпаеми! . 0| 3978 |19.03.2020 Здравното министерство с препоръки за бременните по време на COVID-19 . 0| 4227 |05.03.2020 Здравното министерство: Учениците в цялата страна излизат в грипна ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads